Vágólapra másolva!
Kedden vált hivatalossá, hogy az AlphaTauri a jövő heti Magyar Nagydíj előtt menesztette Nyck de Vriest, akinek a helyére Daniel Ricciardo vette át. A holland pilóta kirúgásával kapcsolatban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is elmondta véleményét.

A Red Bull testvércsapata mindössze 10 futam után úgy döntött, hogy de Vries nem vezetheti többé az AlphaTaurit, így megköszönték a munkáját, és Daniel Ricciardót ültették le a helyére. A kirúgás oka állítólag az volt, hogy Red Bull vezetése nem látta a versenyzőn a fejlődést, és miközben látványosan szenvedett az autóval, jelentősen elmaradt a pontszerzésben japán csapattársától, Yuki Tsunodától.
Sebastian Vettel is elmondta véleményét az esettel kapcsolatban, ugyanis nem értett egyet a Red Bull döntésével, és kiállt az állását elveszítő Formula-E világbajnokról.

– mondta Vettel az ITV-nek.

De Vries helyét Riccardo (j) vette át, Sebastian Vettel szerint ez brutális döntés volt Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A négyszeres világbajnok német klasszis elmondta, tehetséges versenyzőnek tartja a hollandot és abban bízik, hogy ez a kudarc nem lesz hatással a későbbi karrierjére, és reményét fejezte ki, hogy az emberek nem tíz rosszul sikerült futam alapján ítélik majd meg.

"Megnyerte az F2-es bajnokságot, és a Forma-E-ben is világbajnok lett, remélem, hogy ez nem csorbítja meg az önbizalmát. Nem lehet pusztán csak az AlphaTaurinál töltött karrierjéből kiindulni, az emberek ugyan hajlamosak erre, de ez nem helyes" – mondta a visszavonult német pilóta.