Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma–1-es világbajnok Max Verstappen elárulta, hogy az F1-es versenyzői pályafutása után milyen pozícióban dolgozna szívesen, és miben biztosan nem.

A Red Bullnál 2028-ig szerződéssel rendelkező holland pilóta korábban többször elmondta, hogy nem szeretne még hosszú évtizedekig versenyezni, egy közelmúltbeli interjúban pedig azt is határozottan kijelentette, hogy nem szeretne F1-es csapatfőnök sem lenni, miután végleg leteszi a sisakját.

„Rengeteg pénzről van szó, és

Ráadásul pilótaként is sokat utazom, úgyhogy nem hiányzik, hogy ezt csapatfőnökként is megtegyem" – nyilatkozta Verstappen.

Max Verstappent nagyon érdekli a szimulátoros versenyzés világa Forrás: AFP/Vladimir Simicek

A holand pilóta megjegyezte, hogy ha végzett az aktív versenyzéssel, egyszerűen csak élvezni akarja az életet és más dolgokat csinálni, mint amilyen a Forma–1 volt. Helyette sok elődjéhez hasonlóan szívesen hozna létre akár saját versenycsapatot – de ő nem a való életben, hanem inkább a virtuális, szimulátoros versenyzés világában képzeli ezt el.

"Imádom a szimulátoros versenyzést! Vannak, akik azt hiszik, hogy ez csak egy játék, de nem az. Nagyon szenvedélyesen állok hozzá, és

– mondta Verstappen. –

Ebben is nagyon sok lehetőség van, amit ki akarok próbálni és elérni, ezen pedig már most is dolgozom."