Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója alaposan helyretette a hétszeres Forma–1-es világbajnok Lewis Hamiltont, aki egy olyan ötlettel gátolná a Red Bull dominanciáját, aminek hiánya korábban lehetővé tette, hogy sikert sikerre halmozzon.

A brit pilóta felszólította felszólította a Forma-1 vezetőit, hogy a Red Bull előnyének megfékezése érdekében módosítsa a szabályokat, és augusztus elejét jelölte meg a legkorábbi időpontként, amikor a csapatok elkezdhetnek dolgozni a jövő évi autón.

A Red Bull az idei szezonban kilenc futamból kilencet megnyert, így a hatalmas pontelőnye lehetővé teszi, hogy a riválisainál hamarabb kezdhesse el fejleszteni a 2024-es autóját.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója hangsúlyozta, hogy a Mercedes a korábbi években a domináns motorjaival gyakran előrébb járt riválisainál, amikor a fejlesztésről volt szó, hiszen ugyanúgy megvolt a komoly pontelőnye, mint most a Red Bullnak.

- mondta Hamilton a Skynak, aki kilenc futam után 123 ponttal van lemaradva a vb-címvédő Max Verstappen mögött.

Hamilton egységes kezdési időpontot szeretne az autófejlesztésekre Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Clive Mason

Ezt a javaslatot a Red Bull kétszeres világbajnok pilótájának, Max Verstappennek is feldobták.

"Nem erről beszélt, amikor ő nyerte a bajnoki címeket, igaz?

Nem gondolom, hogy most kellene. Így működik a Forma-1" – replikázott a holland pilóta, aki kilenc futamból hetet megnyert az idei szezonban

és ha az emberek akkor tettek volna efféle megjegyzéseket, talán most kicsit mást mondanának. De a Forma–1-ben már csak így megy ez" - tette hozzá Max Verstappen.

Hasonlóan gondolja a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is, aki szintén emlékeztette Hamiltont, hogy a múltban a Mercedes volt az a csapat, mely jóval a mezőny többi tagja előtt fejlesztette az új autóját.

Akkor főként kiváló motorral rendelkeztek, olyannal, amely sokkal több lóerőt tudott leadni, mint a többiek" – idézi a motorsport.com a 80 éves szakembert, aki megjegyezte azt is, hogy ha nem szükséges energiát fektetni az idei vázba, akkor természetes, hogy elkezdenek foglalkozni a következő évvel.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Az idei szezonban az eddig megrendezett kilenc futamon egyaránt Red Bull-győzelem született, így sokan már most arról beszélnek, hogy a Red Bull az idei szezon mind a 22 futamát megnyerheti. Marko szerint azonban a cél a bajnoki cím megszerzése, és utána - ha még él a a jó sorozatuk - erre fognak koncentrálni.

Szeretnénk minél több futamot nyerni, de előbb a világbajnoki címeket kell megszereznünk. Továbbra is ez a legfontosabb" - tette hozzá Helmut Marko.