Vágólapra másolva!
Eddig csak pletykaként merült fel a sajtóban, hogy a Hitech csatlakozni akar a Form-1-hez, ám az angol istálló hivatalosan is benyújtotta pályázatát a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA).

A brit istálló hétfőn erősítette meg, hogy anyavállalatában, a Hitech Global Holdings Limitedben nemrég 25 százaléknyi tulajdonrészt vásárolt a kazahsztáni üzletember, Vlagyimir Kim, kinek fő érdekeltségei a bányászati, banki és légiközlekedési szektorban vannak, a vállalatai révén pedig a világ tíz legnagyobb rézkitermelője közé tartozik. A Hitech ezzel együtt egy közleményben bejelentette azt is, hogy hivatalosan is beadták jelentkezésüket a FIA-hoz, így reményeik szerint 2026-tól csatlakozhatnak a száguldó cirkuszhoz.

A silverstone-i székhelyű alakulat a királykategóriához való csatlakozással feljutnának a piramis csúcsára, ugyanis jelenleg a Forma-2-ben, a Forma-3-ban és a Forma-4-ben szerepel. A Hitech csapatánál leszögezték, hogy megvannak a szükséges szakemberek, a kellő tapasztalat, illetve a megfelelő források ahhoz, hogy a világ legjobb alakulatai ellen harcoljanak.

Az F1 mezőnyéhez akar csatlakozni a Hitech Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A Hitech mellett jelenleg Michael Andretti alakulata, valamint a Cragi Pollock által vezetett Formula Equal nevezetű projekt erősítette még meg hivatalosan is, hogy jelentkeztek az F1-be, de mellettük több ázsiai befektető is beszélt arról, hogy szívesen csatlakozna a sorozathoz.