Vágólapra másolva!
A Forma–1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali elárulta, hogy már dolgoznak egy nagyobb szabályreformon, és tervei szerint a 2026-tól az autók motorjai is hangosabbak lesznek.

2026-ban új motorformulát vezet be a sorozat, ugyan a V6-os erőforrások megmaradnak, vagyis továbbra is turbófeltöltésűek esznek, de az elektronizáció sokkal nagyobb szerepet kap majd.
Az F1 első embere, Stefano Domenicali ennek kapcsán leszögezte, nem kell attól tartani, hogy az F1-es autók a Forma–E versenygépeihez hasonlóvá válnának. A száguldó cirkusz vezére azt ígérte, az új szabályokkal nemcsak technikai szempontokra fognak figyelni, hanem megpróbálnak eleget tenni a rajongók kívánságának, vagyis arra törekednek majd, hogy a motorok hangosabbak legyenek a jelenlegieknél.

Hangosabb motorok jönnek a Forma-1-be 2026-tól Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Nem, egyértelműen, nem. Nekünk más hangzásra van szükségünk. Ez zene a füleimnek. Igaz, hogy voltak korábban 12 hengeres erőforrásaink, de az más frekvenciát jelentette, nagyon hangos volt. Aztán tíz, nyolc, majd hat henger lett. Ennél lejjebb nem fogunk menni. Egyszerűen más a helyzet. Természetesen muszáj hibridnek lennünk, és a jövőben is hibridek leszünk. De

– fogalmazott Domenicali az osztrák 3AW rádiónak.