Sainz brutálisan összetörte a Ferrarit, Verstappen visszavágott

F1 Grand Prix of Canada - Final Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Carlos Sainz of Spain driving (55) the Ferrari SF-23 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2023 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Kanadai Nagydíj harmadik, 60 perces szabadedzésén a Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen volt a leggyorsabb. A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz az egyik kanyarban megcsúszott, a gumifalnak ütközött és alaposan összetörte az autóját.

A rendszerhiba miatt lerövidült, alig négy perces első edzésen Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, a második, 90 percesre meghosszabbított szabadedzésen pedig a Mercedes pilótái, Lewis Hamilton és George Russell végeztek az élen.

Az esős időt hozó harmadik szabadedzés elején az Alpha Tauri japán versenyzője, Cunoda Juki kocsija 360 fokos fordulatot vett, de szerencséjére nem ütközött falnak és tovább tudott menni. A Ferrari spanyol pilótája,

Carlos Sainz ennél sokkal rosszabbul járt, mert az egyes kanyarban elveszítette az irányítást a kocsija felett, megcsúszott és nagy lendülettel a gumifalnak ütközött.

A romok eltakarítása után és az újraindítást követően Max Verstappen az élre ugrott,

és őt már csak a monacói Charles Leclerc (Ferrari) tudta megközelíteni, aki a második helyen zárt, míg a harmadik legjobb köridőt az Aston Martin spanyol pilótája, Fernando Alonso teljesítette.

A szombaton 22 órakor sorra kerülő időmérőre ugyancsak esőt jósolnak, a vasárnapi futam azonban az előrejelzések szerint már száraz pályán zajlik majd.