Sokkot kapott a Forma-1-től Hamilton csapattársa

Horizontal HEADSHOT JOY PODIUM GRAND PRIX F1
George Russell szerint az F2-ről F1-re váltás rengeteg nehézséggel jár
Vágólapra másolva!
A Mercedes brit pilótája, George Russell szerint a Forma-2-ből érkezőket sokkolhatja az F1 világa, mert a nevelőszéria nem készíti fel őket eléggé a királykategóriára.

A jelenlegi F1-es mezőnyben rengeteg olyan versenyző szerepel, akik az F2-ből érkeztek, amely évek óta az utolsó lépcsőfok a száguldó cirkuszhoz, mégis sokan megjegyezték már, hogy a két kategória közötti különbség hatalmas.

A Mercedes pilótája, George Russell elárulta, hogy 2019-ben őt is sokként érte a váltás, és úgy véli, a fiatal versenyzők többsége számára ez óriási kihívást jelent.

Meg kell értened a gumikat és a gumikezelést, az abroncsok felületének és belsejének hőmérsékletét. Csomó olyan dolgot, amiről a Forma-2-ben fogalmad sem volt, mert egészen egyszerűen ez az információ ott nem létezett" - magyarázta Russell.

George Russell szerint az F2-ről F1-re váltás rengeteg nehézséggel jár Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Szeretném, ha ezek a srácok is megkapnák azokat a szenzorokat, amiket itt, az F1-ben használunk, mert tudjuk, hogy itt egy-egy versenyző fél másodperccel is gyorsabb lehet körönként csak azáltal, hogy a gumik megfelelő tartományban vannak.

tette hozzá Lewis Hamilton csapattársa.

Az M4 Sport megírta, hogy Russell nézőpontjával az ausztrálok korábbi versenyzője, Mark Webber is vélhetően egyetért, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy az újoncoknak sosem volt még annyira nehéz dolguk az F1-ben, mint mostanság, hiszen az autók minden korábbinál bonyolultabbak technikai szempontból, ráadásul a tesztelési lehetőségek egyre korlátozottabbak.