A Red Bull és a McLaren után a Williams is különleges lehetőséggel lepte meg a szurkolókat

2023 F1 Monaco Grand Prix 2023,F1,Formula 1,Formula 1 2023,Formula One,Formula One World C Horizontal
MONTE CARLO, MONACO - MAY 26: Alexander Albon (GBR), Williams Racing competes during the practice session ahead of the Formula 1 Monte Carlo Grand Prix at the Circuit de Monaco on May 26, 2023 in Monte Carlo, Monaco. Hasan Bratic / Anadolu Agency (Photo by Hasan Bratic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A riválisokhoz hasonlóan a Williams Forma–1-es csapata is a szurkolókra bízza, hogy milyen legyen az autó festése. Az istálló a monacói első szabadedzés előtt négy különleges festést hozott nyilvánosságra, amelyek közül fog kikerülni a nyertes.

Először a Red Bull kezdeményezte a szezonban, hogy bevonja a rajongókat a munkálatokba az USA-ban megrendezett három versenyre, hogy ezáltal is növelni tudja a tengerentúli népszerűségét, majd a McLaren jelentette be, hogy Monacóban és Barcelonában is különleges festéssel indulnak. Nem kellett sok a Williamsnek sem, hogy hasonló ötlettel álljon elő.

A grove-i istállónál ugyan meghatározták milyen színskálán szeretnének mozogni, de a további változtatásokat a drukkerekre bízták. A Williams a hivatalos oldalán négy tervet osztott meg, és azt fogják használni a Szingapúri, a Japán és a Katari Nagydíjon, amelyikre értelemszerűen a legtöbb szavazat érkezik majd.

A Williams csapatfőnöke, James Vowles, valamint a csapat pilótája, Alex Albon elmondta, hogy nekik leginkább a Heritage festés tetszik a legjobban, míg a Gulf vezérigazgatója azt mondta, a cégük örömmel próbálja ki a friss festéseket.