Alonso győzelmi esélyeiről beszélt az Aston Martin technikai igazgatója

Fernando Alonso
Fernando Alonso nem ért egyet Hamiltonnal
Vágólapra másolva!
Dan Fallows, az Aston Martin technikai igazgatója arról beszélt, van-e a csapatának reális esélye arra, hogy futamgyőzelmet szerezzen a 2023-as Forma-1-es szezonban.

A silverstone-i bázisú alakulat a Red Bull kihívójaként tűnt fel az idei szezonban, hiszen Fernando Alonso négy harmadik helyet szerzett az első öt futamon, amelyeket mind Max Verstappen vagy Sergio Perez nyert meg.

Bár az AMR23 nagy előrelépés a csapat számára, mert lehetővé tette, hogy betörjenek az úgynevezett "nagy hármas" közé, a konstrukció azonban vontatott, ami azt jelenti, hogy Alonso és Lance Stroll hátrányban van a hagyományos versenypályákon.

Alonso korábban elmondta, hogy a közelgő Monacói Nagydíjat célozta meg, mint olyan versenyt, amelyen a pálya egyedi jellemzői miatt a győzelemért küzdhet.

Fernando Alonsónak remek szezonja van Forrás: AFP/William West

Az Aston technikai igazgatója, Dan Fallows viszont azt mondja, a csapatnak reálisnak kell lennie azzal kapcsolatban, hogy milyen esélyeik vannak az RB19 legyőzésére a tiszta versenytempó alapján.

- mondta Fallows a RacingNews365-nek. „De reálisan látjuk a helyzetünket, és azt, hogy jelenleg hol tartunk. Igazából csak arra koncentrálunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt maximalizáljuk az autó teljesítményét, aztán majd meglátjuk, hogy ez milyen eredményt hoz. Vannak olyan területek, ahol szerintünk viszonylag erősek vagyunk, de minden egyes pályára optimalizálnunk kell az autónkat."

Dan Fallows, az Aston Martin technikai igazgatója Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

„A Red Bull mint koncepció már egy kicsit régebb óta fejlődik, mint a miénk - mi nyilvánvalóan egy másik koncepcióra váltottunk tavaly év elején, így még mindig fejlesztjük azt, és úgy gondoljuk, hogy idén nagyon nagy lépést tettünk. Van még hova fejlődnünk, de nem szeretnék egyetlen területre rámutatni - egyszerűen mindent javítanunk kell."

Az Aston Martin jelenleg a második helyen áll a konstruktőrök versenyében, öt futamból és egy sprintből szerzett 102 ponttal – ezzel már majdnem megduplázta a 2022-es szezonban szerzett 55 pontját.

Fallows szerint az autó egyik erőssége, hogy több területen is jó.

„Nem feltétlenül arról van szó, hogy az autónknak bizonyos területeken különleges erősségei vannak.

Aerodinamikai és mechanikai szempontból biztosan vannak olyan területek, amelyekre összpontosíthatunk, és amelyeken úgy gondoljuk, hogy fejlődhetünk, de őszintén szólva nem úgy tekintek az autóra, mint aminek jelenleg jelentős gyengeségei lennének" – tett hozzá Fallows, aki hangsúlyozta, hogy egyelőre a meglévő sebességre építenek, és ugyanezt a filozófiát fogják követni.