Vágólapra másolva!
Miután a hétvégi Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjat törölték az áradások miatt, az AlphaTauri pilótája, Yuki Tsunoda lapátot ragadt és segédkezett a katasztrófa sújtotta övezetben.

Továbbra is evakuálják a lakosokat a víz alatt levő épületekből az áradás sújtotta Emilia-Romagna olaszországi tartomány területén.

A hírek szerint több mintnegyven település van továbbra is víz alatt. Az egyik ilyen település Faenza, ahol az AlphaTauri csapatának központja található, és ahol nem mellesleg Yuki Tsunoda is él tavaly óta. Bár az F1-es istálló főhadiszállását nem került veszélybe, a város utcáit azonban elárasztotta a víz. A közösségi oldalakra felkerültek fotók, amelyeken a japán pilóta már a környékbeli utcákon takarított, sarat lapátolt és segédkezett több másik csapattaggal együtt.

és elsősorban olyan helyet, ahol megszállhatnak, mivel sokakat kitelepítettek az otthonukból" – posztolta a japán versenyző.

A régió egész területén továbbra is a vörös színű, legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben, melyet péntekre is meghosszabbítottak. Tizennégyen veszítették eddig életüket az áradásokban, további eltűnteket keresnek. Az áldozatok nagy része idős, aki nem tudta elhagyni otthonát.