Vágólapra másolva!
A Red Bull korábbi pilótáját, Danyiil Kvjatot azért küldték el annak idején az osztrák istállótól, hogy felszabaduljon egy hely Max Verstappen számára. Az orosz pilóta szerint a kétszeres világbajnok versenyző fantasztikus munkát végez, de ő sem verhetetlen.

Kvjat és Verstappen is a Red Bull utánpótlásából került fel az F1-be, ám az orosz versenyző egy idő után visszakerült a Toro Rossóhoz és a helyére érkezett a holland sztár, aki a teljesítményével totálisan elhomályosította elődjét.

A két versenyzőt a magánéletben is összeköti Kelly Piquet, Nelson Piquet lánya, akitől Kvjatnak 2019-ben lánya született, de a modell ma már Verstappen barátnője. A motorsport.com megírta, hogy az orosz versenyző egy podcast-műsorban értékelte a holland teljesítményét a 2023-as idényben.

Kvjat és Verstappen élete több ponton is kapcsolódik egymáshoz Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Meg kell hagyni, fantasztikus munkát végez, iszonyat erős a párbajokban, talán ő a legerősebb, de mindenki verhető és jelenleg a csapata tökéletes feltételeket biztosít neki.

Mindent megkap, amit akar. Amikor még bekerültünk a csapathoz, azt hittem, előttem fog felkerülni a Red Bullhoz, végül engem hívtak,

sajnos sosem tudtunk egymás mellett versenyezni, pedig érdekes lett volna" - mondta Kvjat Verstappenről.