Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben reneteg pletyka látott napvilágot Charles Leclerc jövőjével kapcsolatban, ám a Ferrari monacói versenyzője továbbra is kitart amellett, hogy az olasz csapattal szeretne Forma-1-es világbajnok lenni.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki a 2023-as idénynek, amelynek elején még úgy tűnt, az SF-23-as lehet az a gép, amely Leclercet vagy Carlos Sainzot bajnoki címig vezeti, ám a csapat borzalmasan gyengén kezdte a szezont. A megbízhatóság miatt öt futam alatt Leclerc mindössze egy dobogós helyezést ért el, és már 85 pont a hátránya a címvédő Max Verstappen mögött. A Ferrari gyengélkedése miatt felmerült, hogy esetleg Leclerc válthatja majd Lewis Hamiltont a Mercedesnél, ha a brit a távozás mellett döntene. Viszont az imolai hétvége előtt a monacói pilóta elutasítóan nyilatkozott ezekről a találgatásokról.

Bár nem vagyok elégedett azzal a teljesítménnyel, amit az elmúlt néhány évben nyújtottunk, nem volt meg a következetesség. Nagyon nagy reményekkel vágtunk neki az idei szezonnak, és azt láthatjuk, hogy nem vagyunk elég versenyképesek. Azonban megpróbáltuk elemezni a helyzetünket az új csapatfőnökkel, Frederic Vasseurrel, és néhány dolgot megértettünk. Egy kicsit tisztább a kép már, hogy miért tartunk ott, ahol" - nyiatkozta Leclerc a The Athleticnek.

Leclerc számára rémálomszerűen indult a szezon Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategul T

A Ferrarival szemben évről évre nőnek az elvárások, ugyanis Kimi Räikkönen 2007-es sikere óta nem ünnepelhetett bajnoki címet a Scuderia. Persze, az olasz csapatnak nem ez az első hosszú várakozása a hőn áhított vb-címre, hiszen Michael Schumacher 2000-es győzelme előtt Jody Scheckter tudott utoljára nyerni a ferrarival, még 1979-ben. Leclerc elmondása szerint a hétszeres német világbajnokról kell példát vennie.

"A nyomás hasonlóan nagy volt akkor is, amikor Michael és Jean Todt volt a csapatnál, és nekik remekül sikerült megbirkózniuk vele, szóval nem panaszkodhatunk, és ez nem lehet számunkra kifogás. Ez is része annak, hogy a Ferrari mennyire különleges. Van benne egyfajta szenvedély, ami szerintem egyetlen másik csapatnál sem tapasztalható. Nehezebb kezelni a nehéz helyzeteket, mert több érzelem párosul mellé, de ez akkor is a Ferrari" – mondta a monacói pilóta.