A McLarennél tudják, min kéne változtatni

F1 Grand Prix of Miami - Final Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren MCL60 Mercedes on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A McLarennél továbbra sem elégedettek a 2023-as autóval, ami Miamiban meglepően lassú volt.

Lando Norris és Oscar Piastri sem tudta kihozni az autóból a megfelelő végsebességet, ami sokak szerint a rossz tapadásnak köszönhető. A McLarennél egyre rosszabb a hangulat, miután a szezon előtt a negyedik hely volt a cél a konstruktőrök között.

Ehhez képest a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és az Aston Martin is a McLaren előtt jár, amely az Alpine-nal csak az ötödik.

A csapatvezető, Andrea Stella szerint újabb gondok vannak az autóval.

"Sajnos ez egy trend, hogy gyengébb tapadásnál nem működik elég jól az autónk. Amikor sokat kell fékezni és erős gázfröccsöket adni, akkor nem viselkedik úgy a kocsi, ahogy szeretnénk. Bakuban, ahol új volt az aszfalt, remekül mentünk, de a kanyargós részeken ott is gyengék voltunk. Ez egy trend sajnos, amire a fejlesztéseknél nagyon kell majd figyelnünk" - mondta Stella.