Az Aston Martinnál nem aggódnak a Mercedes és a Ferrari miatt

Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 2023 Motorsport Formula 1 Bahrain Shakir FIA Small group of people Three quarter lenght Mike Krack Dan Fallows Andy Stevenson Aston Martin Sporting Director Team Principal and CEO Aston Martin Aramco Cognizant Technical D
Mike Krack nem veszi készpénznek az Aston Martin dobogós helyezéseit
Vágólapra másolva!
Bár szenzációsan kezdte az F1 idei szezonját az Aston Martin, Mike Krack csapatfőnök fontosnak tartja, hogy továbbra is két lábbal járjanak a földön, miközben hangsúlyozta, hogy a rivális Mercedes és a Ferrari figyelése helyett inkább a saját projektjükre koncentrál.

Az Aston Martin tavaly a hetedik helyen zárta a konstruktőri világbajnokságot, idén azonban fantasztikusan teljesít a csapat, hiszen Fernando Alonso Bahreinben, Szaúd-Arábiában, Ausztráliában és Miamiban is felállhatott a dobogóra, így a brit istálló jelenleg a Red Bull mögött a második helyet foglalja el a konstruktőri versenyben. Mike Krack csapatfőnök szerint fontos, hogy ne szálljanak el a szezon eleji sikerektől, hiszen rendkívül komoly ellenfelekkel állnak szemben, annak ellenére, hogy a Ferrari és a Mercedes sincs jelenleg csúcsformában. A luxemburgi szakember azonban hozzátette, hogy továbbra is elkötelezettek a saját projektjük mellett és nem figyelik, hogy más csapatok, milyen fejlesztésekkel készülnek.

Fontos, hogy meghatározzunk egy ütemtervet, amit aztán végig követünk, de nyilván aztán reagálni kell attól függően, hogyan halad a fejlődés.

Mike Krack nem veszi készpénznek az Aston Martin dobogós helyezéseit Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Azonban nem szabad elragadtatni magunkat attól, amit a többiek csinálnak. Elég keményen dolgozunk a fejlesztéseken mi is, és egészen biztosak vagyunk abban, hogy a következő versenyeken nem lesz túl nagy a különbség a riválisokkal szemben. Azonban továbbra is

két lábbal kell a földön járnunk, az F1-ben soha nem lehet egyértelműnek tekinteni a dobogót"

– mondta a szakember.

A Mercedes és a Ferrari is gyengén is kezdte az idei szezont, mindkét csapat egy-egy dobogós helyezést ért el eddig. Utóbbinál komoly problémát jelent idén a megbízhatóság és a tempó is hiányzik az autóból, ám az olaszok új fejlesztési csomagja Imolában érkezik meg, és abban reménykednek, hogy azzal már jó irányba tudnak előrelépni. Krack úgy érzi, hogy a csalódást keltő eredmények ellenére a Ferrariban rejlő potenciál már a szezon kezdete óta megvan.

"Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az első futamtól kezdve mindig gyorsak voltak, csak folyamatosan problémákkal küzdöttek" – fogalmazott Krack.