Vágólapra másolva!
Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi elégedetlen a csapata idei teljesítményével. A francia istálló főnöke a Miami Nagydíj előtt kemény kritikát fogalmazott meg, amelyben nem kímélt senkit.

A francia istálló a konstruktőri versenyben a hatodik helyen áll jelenleg és az első futamokon számos problémával kellett szembenéznie. A motorsport.com megírta, hogy Rossi nagyon elégedetlen az eddigiekkel, és még a Miami Nagydíj előtt kemény kritikát fogalmazott meg a csapatával szemben.

és messze, nagyon messze vagyunk az idei céljainktól. Nem csak a gyenge teljesítmény és a folyamatos hibák azok, amikkel bajom van, a hozzáállás sem felel meg a mércéinknek" - nyilatkozta az Alpine vezérigazgatója.

Laurent Rossi elégedetlen az idei teljesítménnyel Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Rossi szerint Bahreinben borzalmasan szerepeltek, Esteban Ocon három büntetést is kapott, de a bakui hétvége is pocsékra sikeredett, ott pontot sem szereztek.

"Nem tetszett az első verseny, mert nagyon sok volt az amatőr hiba, ami egy olyan eredményhez vezetett, ami nem helyénvaló. Középszerű és rossz.

Az utolsó verseny Bakuban elképesztően hasonló volt a bahreinihez és ez elfogadhatatlan. Lehet hibázni, ez az egyik alapelv, hogy a hibáinkból tanulunk. De épp ez az, hogy tanulnunk kell, nem követhetjük el ugyanazt a hibát kétszer, mert ez azt jelenti, hogy nem tanultunk és nem vállaljuk a felelősséget, ez pedig elfogadhatatlan" - tette hozzá a francia üzletember.