A meglepett Alonso megint a Ferrarit szidta

Forma-1, Miami Nagydíj 2023, dobogósok
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing (C), Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing (L) and Third placed Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team (R) celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Miami Nagydíjon a Red Bull idén negyedszer aratott kettős győzelmet, ezúttal Max Verstappen tudott nyerni Sergio Pérez előtt. A dobogó harmadik helyére ismét Fernando Alonso állhatott fel. Lássuk, hogyan értékelték a pilóták a futamot!

Verstappen a kilencedik helyről kezdte meg a felzárkózást, és a táv háromnegyedéig el tudott menni a kemény keverékű abroncsokon, a hajrában pedig nem volt kérdés, hogy megszerzi a 38. futamgyőzelmét, amivel utolérte az egy csapatban elért legtöbb siker tekintetében Sebastian Vettelt.
„Jó és tiszta versenyünk volt, kimaradtunk az elején a kakaskodásból, majd le tudtam vadászni a riválisokat.

Már tegnap arra jutottunk, hogy a keményeken rajtolva nagyobb esély lesz a jó szereplésre – nyilatkozta a holland a leintés után. – A végén csatáztam Checóval is, de az is tiszta volt, ami a legfontosabb. A tegnapi problémák ellenére nyugodtan tudtunk versenyezni, és

A Miami Nagydíj dobogósai Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Jared C. Tilton

Sergio Pérez hiába indulhatott a pole pozícióból, és volt gumielőnyben a verseny elején, így sem tudott ellépni a csapattársától, majd a bokszkiállása után sem tudott lényegesen közeledni rá, és végül meg kellett elégednie a második hellyel. A mexikói lemaradása így 14 pontra nőtt az összetettben Verstappenhez képest.

„Mindent beleadtam, de az első etap nem sikerült jól: túlságosan szemcsésedtek a gumijaim, nem volt meg a tempóm, ez pedig nagyban befolyásolta a futamomat. A közepes keverék rosszabbul működött, mint ahogy arra számítottunk. Azonban

– mondta Pérez a futamot követően. – Ki kell elemeznünk, hogy mi volt ma félresikerült, miért nem volt meg a megfelelő tempó."

Fernando Alonso a szabadedzéseken mutatott szenvedés után az első sorból indulhatott, és a szezon során negyedik alkalommal is fel tudott állni a dobogóra. A spanyol ezzel megerősítette a harmadik helyét a pontversenyben, ám azon meglepődött, hogy ezt milyen könnyedén tette.

„Nagyszerű volt az autó, elég magányos versenyt tudtam így autózni. Az előttem lévők ellen esélytelen voltam, de

– nyilatkozta Alonso, aki így az Azeri Nagydíj után ismét odaszúrt a Ferrarinak. – Azért volt részem jó csatákban is: Max-szal és Carlosszal [Sainz] is élvezetes párharcot vívtam, és végül minden jól alakult. Jön majd Imola, Monaco és Barcelona, remélhetőleg ott folytatódik ez a jó sorozat. A Red Bullok utolérhetetlennek tűnnek, de