Társoldalunk:

A dobogóról leszorult Alonso keményen beszólt a Ferrarinak

2023.04.30. 17:30

Fernando Alonso az idei szezon során először nem állhatott fel vasárnap a dobogóra, miután az Azeri Nagydíjon negyedikként végzett. A spanyol pilóta azonban így sem volt csalódott.

Az Aston Martin a bakui hétvége első felében a hátsó szárny kinyitásával is küszködött, és noha a futamra ez nagyjából elmúlt, emiatt az idén megszokottnál hátrébbról indulhatott Fernando Alonso és Lance Stroll. Ám így is a 4. és a 7. helyen zárt a két pilóta, amivel pedig a konstruktőri pontverseny második helyét is megerősítették a silverstone-iak.

Alonso a Sky Sports-nak azt is elárulta, hogy a versenyen sem volt minden tökéletes az autóval, a dobogó azonban így is összejöhetett volna, ha a Ferrarinak nem kedvez a szerencse.

Szerencsések voltak [a ferrarisok], mert a kemény keverékű abroncsok a vártnál is kevésbé koptak, noha 38 kört is teljesítettünk velük. A Ferrari eközben nagyon koptatta a keményeket az elején és a biztonsági autós fázis nélkül egy ilyen meleg futamon ennél is jobban szenvedtek volna. Most szerencséjük volt, de Miamiban másképp fognak alakulni a dolgok– nyilatkozta Alonso. – A hétvégénk összefoglalva: az Aston Martinnak nehéz versenye volt a DRS és beállítás-problémák miatt, és nem voltunk igazán gyorsak sehol. Ehhez képest 1 másodpercre végeztünk a dobogótól, miközben a Ferrarinak tökéletes volt a hétvégéje: pole mindkét versenyen, szupergyors autó, és így is csak 1 másodperccel kaptunk ki tőlük, szóval elégedettek lehetünk."