A Ferrari pilótáit komolyan motiválhatják az amerikai rajongók

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, szombat, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc steers his car during the sprint shootout ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Frederic Vasseur csapatfőnök szerint a Ferrari erős amerikai rajongótáborának jelenléte komoly motivációt adhat a csapatnak, hogy felzárkózzon a Red Bull mellé.

A Scuderia a szezon elején a rossz gumikezeléssel küzdött, ez pedig lehetővé tette az Aston Martin és a Mercedes számára, hogy előrébb ugorjanak, bár mindhárom csapat messze elmaradt a Red Bull tempójától.

Charles Leclerc a harmadik helyen végzett Bakuban Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az Azerbajdzsáni Nagydíjon úgy tűnt, a Ferrari kezd magára találni, hiszen Charles Leclerc erős egykörös tempót mutatott, és megszerezte a pole-pozíciót mind a sprint, mind a főversenyen. A Red Bull és a Ferrari közötti versenytempó szakadék azonban megmaradt, Leclerc körönként közel fél másodpercet veszített, miután a korai safety car-periódus miatt a mezőny összezsúfolódott.

Az F1 ezen a hétvégén visszatér Miamiba, a Ferrarinál pedig remélik, hogy a bakui teljesítményük által keltett pozitív hangulatra építhetnek.

A csapatfőnök szerint a Ferrari pilótái élvezik az utcai versenyeket Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

„A szezon egy különösen sűrű szakaszának közepén vagyunk, hiszen hat hét alatt öt futamot rendezünk Bakutól Barcelonáig, így a pályán és Maranellóban is folytatódik a munka az autónk fejlesztésén" – mondta Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.

„Az Egyesült Államok történelmileg nagyon fontos piac a Ferrari számára, és a Scuderia itt erős rajongótáborral rendelkezik,

ami további ösztönzést jelent arra, hogy továbbra is törekedjünk arra, hogy csökkentsük a teljesítménybeli különbséget a bajnokság éllovasaihoz képest" – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.