Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben felerősödtek azok a híresztelések, miszerint a Ferrari pilótája, Carlos Sainz lehet az F1-hez 2026-ban csatlakozó Audi egyik versenyzője a jövőben. A spanyolnak elege lett az esetleges csapatváltását illető pletykákból, és dühösen visszautasította azokat.

Bár az Audi csak 2026-ban csatlakozik a száguldó cirkuszhoz, máris beindultak a találgatások, hogy kik lehetnek a csapat jövőbeli pilótái. Mick Schumachert, Valtteri Bottast és Zhou Guanyut is összeboronálták már a német gyártóval, legutóbb pedig Carlos Sainz neve röppent fel, lévén a spanyol ralis édesapja, idősebb Carlos Sainz éppen az Audival versenyez. A hír eljutott a Sainzhoz, ám cseppet sem volt elragadtatva.

"Nem értem, hogy miért beszélnek az emberek arról, hogy mi történhet 2026-ban, amikor még mindig nincs szerződésem 2025-re.

– dühöngött Sainz.

Carlos Sainz felhúzta magát az Audis pletykákon Forrás: AFP/William West

A Ferrarinál harmadik szezonját töltő versenyző számára nehezen kezdődött 2023, három verseny alatt 20 pontot szerzett – igaz, az olasz gárda eddig összesen jár 26 egységnél. Mindezek ellenére a spanyol pilóta megerősítette, hogy továbbra is jelenlegi csapatánál képzeli el jövőjét: „Az a szándékom, hogy hosszú évekre a Ferrarinál maradjak."