Vágólapra másolva!
George Russell szerint Max Verstappen nem ért volna el mostanra ekkora sikereket, ha a Forma–1-es pályafutása elején leigazolja őt a Mercedes Lewis Hamilton mellé.

A brackley-iek csapatfőnöke, Toto Wolff a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy lehetőségük lett volna megszerezniük Verstappent, ám mivel nem tudott volna neki F1-es ülést garantálni, végül a holland a Red Bullhoz csatlakozott. Így Nico Rosberg után Valtteri Bottas került a Mercedeshez, majd tavaly George Russell csatlakozott a csapathoz Hamilton mellé. Ám míg Bottas jellemzően másodhegedűs volt a brit mellett, addig Russell összességében jobb eredményeket produkál nála – azonban ezt már nem abban a korszakban teszi, amelyben a Mercedes egyeduralkodónak számít. Russell a három williamses szezonját így sem tartja teljesen elpocsékolt időnek.

Verstappen helyett Russell lett Hamilton csapattársa Forrás: AFP/William West

„Szeretem, ha a pohár félig tele van, és minden helyzetből a pozitívumot akarom kihozni. Úgyhogy

– mondta Russell a Square Mile-nak. – Néhány versenyzőt ugyanis korán bedobtak a mély vízbe, és ez ártott a karrierjüknek."

Russell szerint Verstappen is az utóbbiak közé tartozhatott volna, amennyiben a Mercedes már az első szezonjai során beültette volna Hamilton mellé. Ehelyett a holland másfél év után a Toro Rossóból a Red Bullhoz került, ahol idén már a harmadik vb-címéért van jó úton.
„Verstappent 18 hónap után helyezték át, ám

– nyilatkozta Russell. – Így bizonyos, hogy Max 3-4 év alatt jobb pilótává vált, mint ahol 18 hónap után tartott. Azonban hogyha egy fénykorát élő, domináns pilóta ellen versenyzett volna abban az autóban, amelyhez a másik már hozzászokott, akkor talán nem lenne abban a helyzetben, amelyben jelenleg van."