Társoldalunk:

Hamilton főnöke elzavarta Verstappent

2023.04.08. 15:41

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint korábban leigazolhatták volna Max Verstappent, ám ő azt tanácsolta a holland pilótának, hogy a Red Bullnál versenyezzen.

A formula.hu megírta, hogy Toto Wolff 2014-ben azt tanácsolta Max Verstappennek, hogy válassza a Red Bullt, mert nem tudott megfelelő ajánlatot adni a holland versenyzőnek.

Beszéltek Niki Laudával, de egyszerűen nem volt olyan Formula-1-es ülésem, amit fel tudtam volna ajánlani. Lewis Hamilton és Nico Rosberg is hosszabb távra szóló szerződéssel rendelkeztek nálunk" - elevenítette fel a történteket Wolff.

"Max egy nagyon érdekes fiatalember volt, de akkoriban csak egy GP2-es ülést tudtam volna ajánlani azzal, hogy abból talán lehet F1-es szerződés. Helmut Marko viszont azonnal tudott F1-es lehetőséget biztosítani neki, én pedig még azt is tanácsoltam neki, hogy emiatt válassza azt az irányt. Ez azt jelentette, hogy nem lesz Mercedes-pilóta" - árulta el a Mercedes csapatfőnöke, aki hozzátette, hogy mindez azért történhetett így, mert a Red Bullnak éppen erre a célra állt rendelkezésre a Toro Rosso, a Mercedesnek pedig nem volt fiókcsapata.

Toto Wolff azt tanácsolta az ifjú Max Verstappennek, hogy válassza a Red BulltForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Mark Thompson

Kétségtelenül előny a Red Bull számára, hogy van egy csapatuk, ahova betehetik a fiataljaikat. Viszont elég drága dolog: képesnek kell lenni arra, hogy 100 millió dollárt költs el arra, hogy megnézz pilótákat. Ez a legjobb módszer, viszont elég drága" - tette hozzá Wolff.

Verstappen valószínűleg azért nem bánja, hogy annak idején a Red Bullt választotta, hiszen az osztrák istálló tagjaként kétszer is megnyerte a világbajnokságot.