Hamilton elmondta, mi az az egyetlen dolog, ami majdnem olyan jó, mint egy F1-es versenyautót vezetni

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, péntek, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives during the first practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on March 31, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton csodagyerekből mára a Forma-1 mezőnyének egyik nagy öregje lett, így elnézhető neki, ha olykor-olykor kissé érzelgősen nyilatkozik.

A 38 éves hétszeres világbajnok immár 16 éve gyűjti a versenykilométereket a Forma-1-ben, de egyáltalán nem unja még a száguldást. Az viszont tény, hogy egy kissé mintha érzelgőssé vált volna... egy napja arról beszélt, hogy mit üzenne első futamára készülő 22 éves önmagának, ezúttal pedig a Forma-1-es autó vezetését próbálta összehasonlítani valamivel.

Hamilton most nem a mezőny leggyorsabb autójában ül, de nem volt még olyan régen, amikor a Mercedese féklámpáját sem látták az üldözők, úgy száguldott a mezőny előtt. Ezt az érzést, mint mondja, nem tudja megunni, még mindig imádja, és csak egyetlen dolog van az életében, ami majdnem képes neki ugyanezt az élményt megadni.

Persze el lehet menni ejtőernyőzni, vagy más őrült dolgot csinálni, de biztos, hogy a hasonló élmények közül ez a legbiztonságosabb" - adta át magát az érzelmeknek a Fox Sport ausztrál kiadásában.

Lewis Hamilto számára még mindig az F1-es száguldás jelenti a legnagyobb örömöt Forrás: AFP/Martin Keep

Hamilton még elmondta, hogy imádni vezetni, de csak az igazán jó autókban tudja magát jól érezni.

Viszont szeretem a bajjal járól kihívásokat. Amikor feltesszük magunknak a kérdést, hogy mit tegyünk, hogy jobbak legyünk, hogy ki tudjuk hozni a maximumot magunkból? Legyünk egy kicsit szemtelenek, és, ha ötödikek vagyunk, menjük rá a negyedik helyre, aztán meg a harmadikra" - tört elő belőle aztán az igazi Hamilton.

Végezetül hozzátette, bár most nem ez a realitás, de ő az idei szezonra is úgy készült, hogy készen álljon, ha a világbajnoki címért kellene harcolnia.