A Mercedesnél most hiányoznak igazán az egykori világbajnok szavai

Niki Lauda, Toto Wolff
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Hungary, Toto Wolff (AUT, Mercedes AMG Petronas Formula One Team), Niki Lauda (AUT, Mercedes AMG Petronas Formula One Team), 30.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Mercedes csapat vezetője, Toto Wolff elmondta, nagyon hiányolják Niki Lauda iránymutatását.

Az osztrák legenda amolyan tiszteletbeli elnökként funkcionált a csapatnál, Wolff szerint pedig most érzik igazán, menyire hiányoznak a tanácsai, amikor nem szerepel túl jól az autó. Lauda meghatározó szereplője volt a csapatnak, amikor az a legszebb napjait élte, de a korábbi világbajnok 2019-es halála óta egyre jobban hiányolják.

Toto Wolff és Niki Lauda egy 2017-es versenyen Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nikit évek óta hiányoljuk, mert egészen fantasztikusan vette észre, hogy melyek azok a dolgok, amelyek igazán számítanak.

Remekül tudtunk együtt dolgozni. Sokszor észrevette, ha túlkomplikáltuk a dolgokat, ami ugyan sokszor eredményre vezethet, de sokszor csak nüanszok döntenek. A technikai sportokban végeredményben az egyszerű dolgok számítanak, ugyanis a stopper nem hazudik, és pontosan látjuk az adatokon, hogy miben kell fejlődnünk" – mondta Wolff, aki szerint a csapat egyelőre élvezi a vezetőség bizalmát.