Hamarosan szabadulhat az egykori gyönyörű tini, aki terhesen megölette születendő gyereke apját

Vágólapra másolva!
Egy elhagyatott helyre csábította az exét, akivel az új párja és annak egy barátja brutálisan végzett. A büntetés felének letöltése után akár a jövő hónapban szabadulhat.
Vágólapra másolva!

2018 júniusában a 27 éves skót Steven Donaldsont a volt barátnője, a 19 éves Tasmin Glass, egy elhagyatott helyre csábította, ahol azonban nem ő várt a férfira, hanem annak új párja és a társa, akik 26 késszúrással brutálisan meggyilkolták. A fiatal nő ekkor mindössze 19 éves volt, és Donaldson gyerekével volt terhes. A gyilkosság után az áldozat kocsiját felgyújtották és elmenekültek, így a rendőrség csak nagy nehezen akadt rá azokra a nyomokra, amik elvezettek a gyilkosokhoz.  

image

Először az derült ki, hogy Tasmin jelentős összeggel, majdnem fél millió forintnak megfelelő dollárral, tartozott az exének, amiért az kölcsön adott neki egy autóra. A férfi ezt a pénzt vissza akarta kapni tőle, ezért rendszeresen felkereste a lányt. Tasmin azonban nem akart neki fizetni, ezért rávette a barátját, hogy intézze el a férfit, amit az készségesen meg is tett.   

A kihallgatáson a nő először azt állította, hogy úszni volt a társaság a gyilkosság időpontjában, később viszont önmagának ellent mondva azt mondta, akkor már ágyban volt és aludt, mikor a mészárlás történt.

A nyomozók a gyanúsítottak telefonos egészségügyi applikációi alapján oldották meg végül az ügyet. A nevezett éjszakán mindhárom telefon mozgásban volt - így megcáfolva a nő állítását, hogy otthon aludt - és a helyszínül szolgáló erdőbe vezettek a helyadatok. 

2019 májusában végül a bíróság a szeretőt és annak társát életfogytiglani börtön büntetésre, a nőt pedig 10 év szabadságvesztésre ítélte. Az áldozat apja nagyon örült annak, hogy a meglehetősen kevés bizonyíték ellenére a rendőrök igazságot szolgáltattak a fiának, azonban annak már nem örül, hogy Tasminnek a feltételes szabadlábra helyezését fontolgatják, így a büntetés felének letöltése után akár a jövő hónapban szabadulhat.

Sajnos nem egyedi eset: 2021-ben egy nő leszbikus szeretőjével ölette meg férjét Romániában - aki a férfi unokatestvére volt -, 1994-ben pedig egy nő és annak szeretője a férj életbiztosítási pénzén akarták felépíteni álomotthonukat.

Forrás: DailyStar