A Ferrari csapatfőnöke egyelőre nem aggódik a Red Bull miatt

Frédéric Vasseur, Scuderia Ferrari, Forma-1
This handout photograph taken on January 25, 2023, and made available on January 27, 2023 by Scuderia Ferrari, shows newly-named Ferrari Formula One team principle, Frederic Vasseur, in Maranello, Italy. - Ferrari named Frederic Vasseur as their new Formula One team principal on January 27, 2023. (Photo by Handout / Scuderia Ferrari press office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Bahreinben elvégzett tesztelések során a Red Bull és a vb-címvédő Max Verstappen is kiemelkedett, ennek ellenére a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elégedett a hétvégével és nem aggasztja a rivális elképesztő tempója.

A Red Bull remeklése után Charles Leclerc, a Ferrari pilótája elismerte, hogy csapatának van még dolga, ha be akarja érni riválisát, de Frederic Vasseur csapatfőnök szerint összességében elégedettek lehetnek a Bahreinben elért eredményekkel.

„Úgy gondolom, hogy összességében az autó teljesítmény szempontjából rendben van, de nem tudjuk, hogy a többieknek milyen szintű üzemanyagot kaptak, szóval ez mindig egy kicsit trükkös" - mondta a Ferrari új csapatfőnöke.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Forrás: AFP/credit: © Scuderia Ferrari Press Office/Handout

A Ferrari a tesztelés első napjának nagy részét "extrém" beállítások kipróbálásával töltötte, amiből úgy tűnt, hogy a csapatnak a tavalyihoz hasonló problémái vannak. Vasseur azonban kifejtette, azért volt, hogy tiszta képet kapjanak az autó teljesítményéről a következő hetekre.

– folytatta Vasseur, aki megjegyezte, hogy a Ferrari által futott idő nem lesz reprezentatív arra nézve, hogy hol lesznek jövő héten, tekintettel a pálya körülményeire.

„A magabiztosság mindig relatív a többiekhez képest. Nincs tiszta képünk a többiekről, az egyetlen kép, amink lesz, az jövő héten lesz.

A megbízhatóság rendben volt, eddig jó kilométereket tettünk meg, kipipáljuk, hogy mit kell átvizsgálnunk, és most ez a legjobb megközelítés" – tette hozzá a francia csapatfőnök.