Majdnem az Audinál kötött ki a Ferrari új csapatfőnöke

Frédéric Vasseur, Scuderia Ferrari, Forma-1
This handout photograph taken on January 25, 2023, and made available on January 27, 2023 by Scuderia Ferrari, shows newly-named Ferrari Formula One team principle, Frederic Vasseur, in Maranello, Italy. - Ferrari named Frederic Vasseur as their new Formula One team principal on January 27, 2023. (Photo by Handout / Scuderia Ferrari press office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Frederic Vasseur az előző idény végén váltotta a Ferrari csapatvezetői posztján Matteo Binottót. Most elárulta, nem sokon múlt, hogy az Audiná kössön ki.

A Forma-1-be 2026-ban beszálló német autóipari óriás annak a Saubernek a tulajdonképpen felvásárlásával lép be a sorozatba, amelynek tavaly év végi távozásáig Vasseur volt a vezérigazgatója. Így aztán érthető, ha a tapasztalt franciának az Audi szinte habozás nélkül ajánlotta fel majdani F1-es csapatának vezetői posztját.

Csakhogy mint azt Vasseur most a Racingnews365-nek elárulta, a szezonzáró futam után nem sokkal megkereste őt John Elkann, a Ferrari-birodalom első embere, és megkínálta a Scuderia csapatvezetői posztjával.

"A világon senkinek nem szóltam róla egy szót sem. Csakis a saját érzéseimre hallgattam, és a John Elkannal folytatott megbeszélésekre alapoztam. Az Audinak sem szóltam, amíg alá nem írtuk a szerződést. Akkor beszéltem valakivel az Audinál (Vasseur nem mond nevet - a szerk.), és ő is azt mondta, hogy a Ferrari ajánlatát nem lehet visszautasítani" - avatott be a részletekbe az 54 éves francia.