Óriási botrányba keveredett, bíróság elé kell állnia a Forma-1-es pilótának

Forma-1, Olasz Nagydíj 2022, szombat, Nyck de Vries
Williams' Dutch driver Nyck de Vries steers his car during the third practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 10, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az első teljes F1-es szezonjára készülő Nyck de Vriesnek egy jogi vita miatt kell részt vennie egy tárgyaláson.

Az AlphaTauri pilótája korábban pénzt kért kölcsönt az ingatlanmogul Jeroen Schothorsttól, hogy azzal finanszírozza a Forma–2-es versenyzését, az üzletember azonban most azzal vádolja a hollandot, hogy megszegte a megállapodásukat és információkat tartott vissza a kölcsönnel kapcsolatban. Schothorst a befektetési társaságán keresztül

250 ezer eurót adott kölcsön De Vriesnek, hogy a holland eljusson a Forma–1-be, ám a megállapodás feltételei szerint a hollandnak évi 3 százalékos kamattal kellett volna törlesztenie a kölcsönt, valamint az F1-es fizetésének felét is oda kellene adnia neki.

Nyck de Vries jogi vita miatt áll bíróság elé Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Ha 2022 végéig De Vries nem került volna be a Forma–1-be, akkor Schothorst elengedte volna a kölcsönt, ám a holland a tavalyi Olasz Nagydíjon autóba ült, így

a feltételek alapján fizetnie kéne – ezt azonban nem teljesen tette meg, ezért az ügy a héten a bíróság elé kerül. Schothorst De Vries 2018 és 2022 kötött szerződéseinek teljes nyilvánosságra hozatalát követeli.

A holland pilóta ügyvédjei szerint De Vries 190 ezer eurót már akkor visszafizetett Schothorstnak, amikor a Mercedes tartalékversenyzője volt.

A jogi képviselő hozzátette, az AlphaTauri friss igazolása javaslatot tett arra, hogy a teljes kölcsönt visszafizesse, ám ezt az ingatlanmogul elutasította.

Az amszterdami bíróság február 3-án hirdeti ki a döntést.

Forrás