Hamilton főnöke nem fél attól, hogy a hétszeres világbajnokot kitilthatják az F1-ből

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Mercedes, Lewis Hamilton, Toto Wolff
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme after winning the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint nem annyira szigorú az FIA új szabályozása, mint azt elsőre gondolták. Lewis Hamilton főnöke nem tart attól, hogy a versenyzőket a politikai megnyilvánulásait helytelennek tartó FIA új szabályozása elhallgattatja a versenyzőket.

Mint arról korábban írtunk, az idei évtől az FIA a Forma-1-ben és az összes általa felügyelt sorozatban írásos engedélyhez kötötte a vallási, politikai és egyéb személyes meggyőződések világgá kürtölését. A szigorítás miatt - pontos részletek még nem lehet tudni - annyi biztos, hogy nem lehet majd mondjuk az LMBTQ közösség mellett szivárványos sisakfestéssel kiállni úgy, hogy arra az FIA ne adott volna engedélyt előre, vagy éppen népszerűsíteni a radikális baloldali Black Lives Matter mozgalomat.

Az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm egyértelművé tette, álláspontjuk szerint a politizálásnak a versenypályán kívül a helye, az F1-nek pedig meg kell őriznie a semlegességét.

Toto Wolff nem félti Hamiltont Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A Hamiltont e tevékenységében is aktívan támogató Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, az említett szabály szigorúbbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Ez inkább arról szól, hogy meglegyen az összhang a versenyzőkkel. Amennyire tudom,

amikor Mohammed és Lewis beszéltek egymással, pozitív párbeszéd zajlott közöttük. Amint mindenki összeül egy asztalnál, ezek a dolgok már nem tűnnek majd annyira szigorúnak, mint amilyennek a szezonon kívül leírva látszanak"

– idézte Toto Wolffot az Autosport.