Lewis Hamiltont kitilthatják az F1-ből

Lewis Hamilton, Spa, kötött arcmaszk
Lewis Hamilton of UK driving the (44) Mercedes-AMG Petronas F1 Team F1 W13 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Rolex Belgian Grand Prix 2022 on August 26th, 2022 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont megfenyegették, kitilthatják az F1-es versenyekről, ha továbbra is cirkuszol és bohóckodik.

Az idei évtől az FIA a Forma-1-ben és az összes általa felügyelt sorozatban

írásos engedélyhez kötötte a vallási, politikai és egyéb személyes meggyőződések világgá kürtölését, így nagy bajba kerülhet Lewis Hamilton, aki képtelen befejezni a politizálást.

Lewis Hamilton nem akarja befejezni a bohóckodást Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A szigorítás miatt - pontos részletek még nem lehet tudni - annyi biztos, hogy

nem lehet majd mondjuk az LMBTQ közösség mellett szivárványos sisakfestéssel kiállni úgy, hogy arra az FIA ne adott volna engedélyt előre, vagy éppen népszerűsíteni a radikális baloldali Black Lives Matter mozgalomat.

A brit pilóta az elmúlt szezonban többek között Katarban is szivárványos sisakfestéssel versenyzett, pedig az arab országban tiltják a hasonló megnyilvánulásokat.

A jövőben viszont, ha engedély nélkül csinálna hasonlót, akkor akár el is tilthatják a versenyzéstől.

Az FIA elnöke, a dubaji születésű egykori ralipilóta, Mohammed Ben Sulayem keményvonalas álláspontot képvisel ebben a témában.

- mondta a vezető.

Mohammed Ben Sulayem nem tűri a politikai megnyilvánulásokat Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Hamilton a New York Times-nak nyilatkozott az ügyről, ami ugyancsak azt vetíti előre, hogy akár véget is érhet hamarosan emiatt az F1-es pályafutása. Nem úgy néz ki, mintha a brit be akarná fejezni a politikai állásfoglalást.

„Inkább nem versenyeznék többet, hogy kiálljak az emberekért, mintsem folytassam azt, amit azelőtt csináltam" - mondta Hamilton.