Mick Schumacher elmondta, hogy fog-e idén versenyezni

Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékpilótája lesz
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, a 23 éves Mick Schumacher elmondta, hogy nem gondolkodik azon, hogy a Mercedes tartalékpilótájaként másik versenysorozatban is szerepet vállaljon.

Schumacher az előző szezonban nem nyújtott kiemelkedőt a Haas Forma-1-es csapatánál, így az idei szezonra Kevin Magnussen mellett a nagyobb tapasztalattal rendelkező Nico Hülkenberg lett a csapat másik pilótája.

A Haastól távozott Mick Schumacher december közepén jelentette be, hogy a következő szezonban a Mercedes tartalékpilótája lesz.

Mivel tartalékpilótáknak a kevés a lehetőségük a versenyzésre, ezért sokuk számára nagy a kísértés, hogy más versenysorozatokban is kipróbálják magukat.

Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékpilótája lesz Forrás: mickschumacher/Instagram

Mick Schumacher a hónap végén megrendezésre kerülő Race of Champions versenyen Sebastian Vettel oldalán áll majd rajthoz. A téli szünet után ismét elindul a Forma-1-es szezon, a 23 éves német pilóta pedig leszögezte, hogy nem fog máshol versenyezni, teljes mértékben arra fog koncentrálni, hogy 2024-ben ismét teljes értékű versenyző lehessen a Forma-1-ben.

„Biztosan nem fogok más autót vezetni. Egyszerűen nem érdekel az ilyesmi" - mondta Schumacher a GPFansnek.

Kilencvenkilenc százalékig biztos vagyok benne, hogy minden futamra el fogok jönni, és ismét olyan helyre pozicionálom magam, ahol remélhetőleg jövőre újra a rajtrácson leszek" - tette hozzá Mick Schumacher.

Hogy mit hoz az élet, egyelőre nem tudni, de Mick Schumacher a lehető legjobb kezekben van a Mercedesnél, ugyanis Toto Wolff, a csapat ügyvezetője megfogadta, hogy vigyázni fog a németre, akinek az édesapja 2010 és 2012 között versenyzett a Mercedesnél.