Vágólapra másolva!
A Forma-1 mezőnyéből kikerülő Daniel Ricciardo belátta, hogy a Red Bullnál bizonyára több babér termett volna a számára. Az ausztrál azonban azt is kiemelte, hogy a Renault-val elért dobogóira nagyon büszke.

Daniel Ricciardo kikerült a mezőnyből a 2022-es szezon végén. Mint ismert, az ausztrál nem tudott jelentős formajavulást felmutatni a McLarennél, ezért a wokingi alakulat vezetősége a menesztése mellett döntött. Ricciardo a Red Bulltól kapott mentőövet, hiszen a Milton Keynes-i alakulatnál lesz tartalékpilóta 2023-ban, tehát visszatér oda, ahol pályafutása legnagyobb sikereit elérte.

Ricciardo arra a kérdésre, hogy gondol-e arra, mi lehetett volna, ha a Red Bullnál marad, az ausztrál pilóta azt válaszolta:

- derült ki a motorsport.hu oldaláról.

Ricciardo kicsit csalódott Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

- mondta el Ricciardo.

„De sosem lehet tudni. Nyilvánvalóan akkor úgy éreztem, hogy ez a megfelelő nekem. Úgy éreztem, hogy változásra van szükségem, és egy kicsit újra kell kezdenem. Ha folytattam volna [a Red Bullnál], akkor vajon nőtt volna ez a késztetés? Mondjuk kíváncsibb lettem volna, vagy kevésbé lettem volna boldog?

„Nem biztos, hogy jó lett volna, ha maradok. Nem nézek vissza, és nem mondom azt, hogy »ember, nem kellett volna [elmennem]«. De természetesen őszinte lehetek magamhoz, és mondhatom, hogy »igen, egy kicsit kockáztattam«."

- árulta el az ausztrál pilóta.

A Renault-nál eltöltött két évet követően aztán az ausztrál némi meglepetésre bejelentette, hogy szerződést kötött a McLarennel. Sokan arra számítottak, hogy Norrisszal az oldalán a mezőny egyik legütősebb pilótapárosát alkotják majd, azonban Ricciardo teljesítménye visszaesett, és még a pontszerzés se jött össze neki gyakran.

„De nyilvánvalóan a McLaren, még a győzelemmel együtt is... Szóval a győzelem egy csúcs volt, és ezt nem tudom elfelejteni, nem tudom figyelmen kívül hagyni. Nézhetem és mondhatom, hogy »én megpróbáltam ezzel [és] nem igazán jött össze«."

„Az ember él és tanul, de nem tekintek vissza sajnálkozva. Csak azt mondom: »Oké, ez egy kihívás volt, amit elvállaltam, és nem úgy sikerült, ahogy reméltem«" – zárta le a gondolatait az ausztrál, aki a Red Bullnál találhat újra magára.