Ricciardo tagadja, hogy totális kudarcba fulladt a karrierje

Forma-1, Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL36 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Lenovo Grand Prix De France 2022 on July 23th, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull, a Renault és a McLaren korábbi pilótája, Daniel Ricciardo szerint egyáltalán nem igaz, hogy az elmúlt években kudarcba fulladt volna az F1-es pályafutása.

Az ausztrál pilóta 2018-ban, négy év után távozott a Red Bulltól és a Renault, később pedig a McLaren versenyzője lett. Utóbbitól való távozás után nem jutott számára ülés az aktív mezőnyben, így korábbi csapatánál, a Red Bullnál lesz harmadik számú pilóta a 2023-as szezonban.

Max Verstappen, valamint főnöke, Christian Horner úgy vélték, Ricciardo akkor hibázott nagyot, amikor 2018-ban elhagyta a Red Bullt, ám az ausztrál versenyző nem bánta meg, hogy a Renault-nál folytatta karrierjét.

"Hiszem, hogy helyesen választottam. Igazán szükségem volt erre, de az biztos, hogy lehet azt mondani, hogy papíron, ha maradtam volna a Red Bullnál, több dobogóm lett volna, talán több versenyt nyertem volna" - mondta Ricciardo, aki szerint nem igaz, hogy a Red Bull elhagyása óta kudarcba fulladt a pályafutása.

Daniel Ricciardo nem bánta meg, hogy 2018-ban elhagyta a Red Bullt Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

"Ha önmagamat értékelem, elmondhatom, hogy a Red Bull után is voltak sikereim.

és ha azt nézem, hogyan éreztem magam 2018-ban, kitartok emellett. Továbbra is úgy hiszem, hogy helyes lépés volt" - tette hozzá a 33 éves versenyző.

"Nyilván nincs elérhető hely élcsapatnál jelenleg, szóval jobb egy kicsit eltávolodnom, összeszednem magam, erőt gyűjtenem, és ha nem lesz elérhető hely hat hónapon belül sem, akkor talán logikus lesz újabb próbát tenni.

viccelődött a jövőjét illetően Ricciardo.

Forrás