Vágólapra másolva!
Verstappen az eddigi egyik legdominánsabb F1-es idényt élte meg, a holland 14 győzelmet szerzett, és több fordulóval a vége előtt megszerezte második egyéni világbajnoki címét.

A Red Bull pilótája az idei szezon számos futamán úgy tűnt, teljesen ura a helyzetnek a győzelem felé vezető úton: gyakran több másodperces előnnyel pecsételte meg a győzelmeit.

Damon Hill, az 1996-os F1-es világbajnok elismerően beszélt Verstappen vezetéséről és a 2022-es évben bizonyított érettségéről a médiának:

- nyilatkozta Hill az F1 Nation Podcastban.

"Az emberek felfigyeltek a Mexikói Nagydíjon elért köridejének állandóságára, ahol mintegy 40 körön keresztül gyakorlatilag minden körben két tizedmásodpercen belül körözött.

Annyira éretten és higgadtan vezet, hogy elérte azt, amikor az emberek már egy magasabb szinten tekintenek a tehetségére."

Max Verstappen higgadt vezetési stílusát, és stabil teljesítményét több szakember is méltatta már az elmúlt két évben Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Hill: Verstappen és Leclerc között kevésbé feszült a helyzet
Verstappen második versenyzői címét az idei szezonban a Japán Nagydíjon szerezte meg. Amikor arról kérdezték, mi a különbség Max Verstappen két bajnoki címet hozó szezonja között, Hill rámutatott, hogy a Leclerc-rel folytatott csatában csökkent az intenzitás, szemben a tavalyi szezonban Hamiltonnal folytatott küzdelemmel.

- tette hozzá Hill.

- fogalmazott az 1996-os világbajnok.
Forrás