Ocon büszke az Alonso elleni teljesítményére

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, vasárnap, Fernando Alonso, Esteban Ocon
Alpine's French driver Esteban Ocon (L) and Alpine's Spanish driver Fernando Alonso attend the drivers parade ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 31, 2022. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy véli, Lewis Hamilton óta senki sem került ilyen közel a kétszeres bajnok szintjéhez csapattársként. Örülne, ha a megítélése kicsit jobb lenne.

Az Alpine azok közé a csapatok közé tartozik, ahol a két versenyző párharca valamelyest kiegyenlített, egyik sem nyomja el nagyon a másikat. Pedig Esteban Oconnak a kétszeres bajnok, időnként még mindig bravúrokat bemutató és ravasz trükköket alkalmazó Fernando Alonso ellen kell bizonyítania,

s noha többen arra számítottak, csapattársa elpusztítja házon belül, ez nem így történt.

„Én is hallottam ezt, de még mindig itt vagyok" – mondta Ocon a számára kedvezőtlen esélylatolgatásokról a Motorsport.com-nak. Örülne, ha a megítélése kicsit jobb lenne.

Ocon büszke arra, hogy úgy meg tudja szorítani Alonsót csapattársként, ahogy 2007 óta senki Forrás: AFP/Jure Makovec

„Nem olvasok el mindent, ami rólam szól, viszont remélem, azt is megírják, amikor jól teljesítek, és ezt is érzékelik az emberek. Való igaz, néhányan elismerik, hogy nem tűnt fel nekik az időmérős eredményem Spában, vagy hogy elfelejtették a tavalyi győzelmem. Be kell vallanom, ezt kicsit furának találom."

– vont mérleget. Hozzá kell tenni, Alonso a 2022-es szezon első részében nagyon sok pontot vesztett tőle független okokból.

Úgy gondolom, jó munkát végzek, és különös azt látni, hogy egyesek ezt másképp látják."