Mercedes-méretűre akar hízni az F1 elitjébe vágyó csapat

Forma-1, Monacói Nagydíj, Fernando Alonso, Alpine, Carlos Sainz, Ferrari
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 22: Fernando Alonso of Spain driving the (14) Alpine A521 Renault follows Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Ferrari SF21 during qualifying for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 22, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nagyszabású személyzetbővítést tervez az Alpine, amely a legjobbak közé akar kerülni. Közel tíz százalékkal bővítenék a létszámot.

A korábban Renault, jelenleg Alpine néven futó istálló évek óta próbál betörni a Forma-1 legszűkebb élmezőnyébe, de hosszú ideje megrekedtek az üldözőbolyban. Néha összejön egy-egy dobogós eredmény, tavaly a kaotikus Magyar Nagydíjon Esteban Ocon nyert is, ám a rendszeres kiemelkedő szerepléstől még messze járnak.

Ezen műszaki beruházásokkal és egyéb bővítésekkel próbálnak változtatni, és a csapatfőnök Otmar Szafnauer megosztotta az elképzeléseiket.

Az Alpine üldözi a nagyobb sikereket Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Elkötelezetten tartjuk magunkat a bővítéshez és a beruházásokhoz. 850-en vagyunk, és további 75 embert akarunk felvenni" – nyilatkozta a The Race-nek.

„Nagyszerű erősségekkel rendelkezünk, nagyon képzett a munkaerőnk – tette hozzá. – Van saját szélcsatornánk, amit senki más nem használ."

„Bizonyos területeken más istállók erősebbek, és a szaktudásuk is jobb. Ezekre a területekre veszünk fel embereket, akiknek megvannak a szükséges ismereteik, őket keressük."

A legtöbb istálló kevesebb embert foglalkoztat, a 900-950 fős létszám a Mercedeséhez mérhető. A vállalás azért bátor az Alpine-tól, mert a bekorlátozott költségvetési lehetőségek miatt a fizetési keret a fejlesztésektől veszi el a pénz. A nagyobb méretű istállók például rámutattak, hogy azt nem szeretnék, hogy az infláció következtében egyre szűkösebb költségvetés elbocsátásokhoz vezessen.