Daniel Ricciardo úgy véli, hogy megtalálta az MCL36-os autó legnagyobb problémáját

Miami Nagydíj 2022
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MAY 05: Italian-Australian driver Daniel Ricciardo of McLaren is seen at the garage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 05, 2022 in Miami Gardens, Florida. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategui Trinkl / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint abroncskezelési problémák állnak a hátterében, annak hogy képtelen egyenletes versenytempót tartani a McLaren MCL36-tal, és jóval rosszabb a teljesítménye a 2022-es szezon során, mint Lando Norrisnak. 

Ricciardo a kilencedik helyen végzett a Francia Nagydíjon, csapattársa, Lando Norris pedig a hetedik pozícióban fejezte be a vasárnapi versenyt. Önmagában az is elég negatív lett volna a wokingiaknak, hogy mindkét autójukat megelőzte az Alpine, Esteban Ocon személyében, ami azt eredményezte, hogy a francia alakulat átvette a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban a McLarentől, akik így az ötödik helyre csúsztak vissza.
Ezt követően Ricciardo nehezményezte, hogy képtelen volt több körön keresztül következetesen, egyenletes tempón autózni.

"[Esteban] Ocon mögöttem indult, és előttem ért célba"

- mondta Ricciardo a médiának.

„Mindent megtettem, hogy visszatartsam, de szerintem egyszerűen túl gyors volt, nekem pedig nem volt meg a kellő sebességem.

A futam első részében még tudtam kapaszkodni az előttem lévőkhöz, de aztán a verseny feléhez érkezve nőtt a távolság, és már nem tudtam tartani a helyemet.

Hiányzik az extra tapadás és az extra kis sebesség, ami ahhoz kellene, hogy egy teljes versenyt végig, ugyanazon a tempón tudjak teljesíteni."

- panaszkodott az ausztrál.

Ricciardo folyamatosan szenved az idei szezonban
Ricciardónak nem akar összeállni a 2022-es szezon. Mindössze 19 pontot szerzett Norris 70 pontjához képest, ami

elindította a pletykákat, hogy az ausztrál elhagyhatja a McLarent a szezon végén.

Ahogy azt megírtuk, Ricciardo a közösségi oldalain cáfolta, hogy bármilyen beszélgetések folynának a csapatnál a távozásáról. A konstruktőri rangsorban a McLaren ötödik helyre való visszaesése távol áll Zak Brown elképzeléseitől, aki azt a célt tűzte ki maga elé a szezon elején, hogy felzárkóznak a Red Bull és a Ferrari mögé. Alpine csapatnak 93 pontja van jelenleg, a wokingi alakulat 4 ponttal van lemaradva mögöttük.
Forrás