Vágólapra másolva!
Miután hónapok óta mentek a találgatások a Forma-1-ben betöltött helyével kapcsolatban, az ausztrál most pontot tett a kérdés végére. A bizonytalanság nem volt alaptalan, hiszen mióta elhagyta a Red Bull csapatát, az ausztrál nem igazán találja a helyét a mezőnyben, és a teljesítménye is jócskán elmarad a tőle elvártaktól.

Daniel Ricciardo egyértelművé tette, hogy elkötelezte magát a McLaren mellett, miután olyan pletykák keringtek, amelyek azt sugallták, hogy elhagyhatja a sportágat.

Ricciardo jövője a csapatnál heves találgatások tárgyát képezte az elmúlt hetekben, miután Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke azt mondta, hogy az együtt töltött idő, és az elvégzett munka „nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket".

Ricciardo válaszul azt felelte, hogy Brown szavait „a bóknak" veszi, és legutóbbi, Osztrák Nagydíjon hosszú idő után újra pontot szerzett. A 33 éves ausztrál pilóta most, annak érdekében, hogy bizonyítson, ragaszkodik ahhoz, hogy a 2023-as szezonban is a McLarennél maradjon.

Ricciardo a közösségi médiában így nyilatkozott:

Még mindig jobban akarom ezt, mint valaha. Találkozunk a következő futamon, Le Castelle-ben."
- fogalmazott az ausztrál versenyző a közösségi oldalán.

Ricciardo tavaly megnyerte az Olasz Nagydíjat Monzában, az a siker pedig az első McLaren-futamgyőzelem volt 2012 óta. Ricciardo mögött ráadásul azon a versenyen csapattársa, a brit Lando Norris ért célba másodikként.

A nyolcszoros futamgyőztes Ricciardónál a McLarennél hosszú évekre szóló szerződéssel rendelkező Norris jobban teljesít, tavaly hatodik lett az összetettben 160 ponttal, míg az ausztrál nyolcadikként zárt 115-tel. A mostani idény eddigi 11 viadalán Norris 64 pontot szerzett, Ricciardo csak 17-et.
A rutinos ausztrál versenyző helyére többen is pályáznak, például honfitársa, a tavaly Forma-2-es bajnok, jelenleg az Alpine teszt- és tartalékversenyzőjeként dolgozó Oscar Piastri.

Forrás