Verstappen visszavágott a neki odaszúró Hamiltonnak

Forma-1, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Kanadai Nagydíj 2022, futam
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 19: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Third placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes attend the press conference after the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 19, 2022 in Montreal, Quebec. Lars Baron/Getty Images/AFP (Photo by Lars Baron / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen reagált Lewis Hamilton korábbi mondataira, miután a hétszeres világbajnok a Brit Nagydíjat követően odaszúrt a holland pilótának a tavalyi balesetük miatt. A címvédő kijelentette, jó, hogy az ember még annyi idősen is képes tanulni, és hozzátette, szerinte a Mercedes versenyzője vezetett másképpen a 2021-es esethez képest.

Szenzációs csatát hoztak a Brit Nagydíj utolsó körei, főleg Sergio Pérez, Lewis Hamilton és Charles Leclerc között. A brit pilóta egy ponton megelőzte a Ferrari versenyzőjét, ám a négyszeres futamgyőztes akkor még nem adta meg magát, és a Copse külső ívén visszavette a pozíciót. A manőver kísértetiesen hasonlított a tavalyi futam első körére, amikor Leclerc helyén Max Verstappen volt, csak éppen annak az lett a vége, hogy a Red Bull pilótája a falban, majd az orvosi központban kötött ki.

Leclerc visszatámadása Hamilton ellen a Copse-ban

Hamilton később nem felejtett el megemlékezni az esetről. A hétszeres világbajnok nem mondta ki tavalyi riválisa nevét, de dicsérte Leclerc-t, hogy mennyire értelmes versenyző, és hozzátette, ebből a szempontból nagyon mást tapasztalt, mint egy éve. Mindez természetesen a címvédőhöz is eljutott, aki vissza is vágott ellenfelének.

nyilatkozta csípősen a holland sajtó képviselőinek. – Tanul, szóval ez pozitívum. A fiatalabb pilótáknak is jó tudni, hogy 37 évesen még mindig lehet tanulni.”

Már ebből a megszólalásából is érződik, hogy Verstappen szerint nem az volt a döntő, hogy ő, illetve Leclerc hogyan viselkedett, hanem Hamilton jelentette a különbséget. Mindezt a tények is alátámasztják: a felvételek alapján a monacói pilóta aligha hagyott több helyet, mint a Red Bull versenyzője tavaly, ráadásul akkor sem ő volt az, akit az eset miatt megbüntettek.

A felvételeken világosan látszik, hogy mi volt a különbség a tavalyi évhez képest

– jelentette ki Verstappen. – Szerintem Charles kevesebb helyet hagyott neki, mint akkor én, szóval ez mindent elmond. Emellett végső soron [Hamilton] volt az, akit tavaly megbüntettek, szóval erről nincs értelme beszélni.”

Verstappen és Hamilton tavalyi balesete

A címvédő „kissé buta” megjegyzésnek titulálta Hamilton megszólalását, de hozzátette, mindez nincs hatással az ő teljesítményére. „Csak arra kell koncentrálnom, hogy itt mit csinálunk – utalt az Osztrák Nagydíj hétvégéjére. – Úgy vélem, elég jól megy idén, erre összpontosítok.”