Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a Honda, amely 2021 végén úgy döntött, hogy elhagyja az F1-et, a visszatérést tervezi.

Horner csapata továbbra is Honda motorokat használ, köszönhetően annak az egyedi megállapodásnak, amelynek eredményeként a japán autógyártó cég a 2025-ös szezon végéig szállíthatja a csapat számára az erőforrásait.
Eközben a Red Bull a 2026-os szezonra készül saját motorjainak megépítésére, miközben az új, Powertrains névre hallgató üzemükben javában folynak a fejlesztések.

- árulta el Horner a média egyes képviselőinek, köztük a RacingNews365.com-nak nyilatkozva.

Horner: Nem voltak tárgyalások a Hondával
A Red Bull csapatfőnöke azonban azt mondja, nem tárgyalt a Hondával arról, hogy az autógyártó cég visszatér-e a Forma-1-be. A Honda visszatérése egybeeshet a Porsche belépésével, akik jelezték szándékukat, hogy 2026-ban megjelennének az F1-es színtéren.

- mondta Horner.

"Most leginkább a Porsche belépésről folynak a megbeszélések, ami szerintem nagyon izgalmas a Forma-1 számára, hogy ilyen márkák is részesei akarnak lenni a sportnak."

"De ez megint csak attól függ, hogy mik lesznek a szabályok, és mi lesz az újonnan érkezőkkel való bánásmód, ez sok mindent meghatározhat a jövőre nézve."
- tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.