Verstappen legyőzéséről beszélt Russell

Horizontal
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) and Mercedes' British driver George Russell celebrate on the podium after the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája, George Russell elismerését fejezte ki Max Verstappen felé. A brit versenyző úgy látja, hogy hihetetlenül nehéz megverni holland riválisát, de csapata rengeteget fejlődött, és a Ferrarinál is gyorsabb teljesítményre lehet képes.

A Mercedes számára hatalmas erősítés volt George Russell szerződtetése, a brit pilóta ugyanis a gyengélkedő W13-assal is kiegyensúlyozott teljesítményre képes. Ha az autó megfelelően gyorsul, akkor a győzelmekért is versenyben lehet az idei vb-n, azonban tudja, hogy van egy olyan pilóta a mezőnyben, akit elképesztően nehéz legyőzni.

mondta Russell, aki nem a Ferrarit, hanem a Red Bullt tartja a 2022-es világbajnoki cím nagy esélyesének.

Russellnek kilenc nagydíj után 111 pontja van, amely jóval kevesebb, mint Verstappené, de a lemaradás Sergio Perez és Charles Leclerc mögött behozható. "Már csak 15-20 pontra vagyunk a második helytől a bajnokságban, ami rendkívüli, ha belegondolunk, tekintve, hogy az autó tempója eddig körülbelül egy másodperccel volt elmaradva a riválisoktól.

tette hozzá Russell, aki az idei szezonban eddig minden versenyen az első ötben végzett, ebből a kilenc alkalomból háromszor állhatott fel a dobogóra.

George Russell szerint még a Ferrariknál is gyorsabbak lehetnek Forrás: MTI/EPA/Andre Pichette

A Brit Nagydíj második szabadedzésén a 24 éves versenyző a hetedik helyen végzett, és úgy véli, miután felmelegedtek a gumik, még a Ferrarinál is jobb tempóra voltak képesek.

"Kevés üzemanyaggal a kocsimban kicsit szenvedtem Lewishoz képest, az ő köre pedig kiválóan sikerült. Több üzemanyaggal már biztatóbb volt a tempóm.

árulta el Russell, hozzátéve, hogy egy körön azonban még nem képes arra, amire Lewis Hamilton.

A Forma-1-es Brit Nagydíj szombati programja magyar idő szerint 13 órakor fog folytatódni a harmadik szabadedzéssel, 16 órától pedig az időmérő edzés következik.