Vágólapra másolva!
A következő pályákon nem terveznek fejleszteni az autón, árulta el a csapatfőnök, Mattia Binotto. A költségvetési plafon az oka.

Eltérő ütemben veti be újításait a két élcsapat, az aktuális erőviszonyok ezt nagyjából le is követik a Ferrari és a Red Bull párharcában. Áprilisban utóbbi került előnybe, de a Spanyol Nagydíjon az olaszok jelentkeztek számos frissítéssel, aminek köszönhetően Charles Leclerc-t csak egy motorhiba tudta legyőzni.

Főnökük, Mattia Binotto leszögezte, hogy a szűk mozgástérből adódóan egy ideig ők is azzal fognak gazdálkodni, amit legutóbb bevetettek. „Azt gondolom, a költségvetési plafon határozza meg, mit tehetünk. Alaposan meg kell néznünk mindent, egyszerűen nem szórhatjuk a pénzt" – idézte az Autosport.

A Ferrari elvesztette az 1. helyet mindkét bajnokságban Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„Monacóban a nagyobb kormányzási szög kényszere miatt változtatunk a futóművön, majd Baku jön, egy utcai pálya. Valamikor a Brit Nagydíj környékére készítünk fejlesztéseket."

Azt július első hétvégéjén rendezik, és előtte még a Kanadai Nagydíjra is sor kerül, melyet szintén nem szokványos környzetben tartnak, és az autók beállítása különleges. A Ferrari legutóbb újított a padlólemezen és a hátsó szárnyon.