Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban Romain Grosjean, valamint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is utalt rá, hogy egyik fél sem mondott még le arról, hogy a francia pilóta a brackley-iek színeiben búcsúzzon az F1-től egy teszt formájában.

Romain Grosjean 2020-ban köszönt el a Forma-1-től, és mivel a Bahreini Nagydíjon elszenvedett horrorisztikus balesete után az utolsó két futamot kénytelen volt kihagyni, F1-es pilótaként az az utolsó emléke, hogy kiszabadítja magát a lángoló roncsból. Miután utolsó csapata, a Haas nem tudott neki tesztlehetőséget biztosítani, a Mercedes felajánlotta, hogy a francia versenyző az ő autójukkal búcsúzzon az F1-től.

Saját videójában Grosjean már utalt rá, hogy továbbra is készül a tesztre

Erre tavaly júniusban került volna sor, és emellett a Francia Nagydíj hétvégéjén autózhatott volna néhány bemutatókört. Abban az időszakban viszont korlátozták a beutazásra vonatkozó szabályokat, ráadásul a Paul Ricardon egy héttel korábban rendezték meg a versenyt a tervezettnél, ezért a felek csak az üléspróbáig jutottak. Grosjean idén januárban kijelentette, hogy továbbra sem tett le a lehetőségről, és a Mercedes sem állt el az ajánlattól,

ezt követően viszont sokáig semmilyen hír nem érkezett ezzel kapcsolatban.

Egészen március végéig, amikor az egy nap híján 36 éves pilóta a saját YouTube-csatornájára készített egy videót, amelyben többek között a sisakjait is bemutatta. Ebben előkerült egy fejvédő, amelyen a Mercedes jó néhány szponzora látható, és Grosjean ennek kapcsán elmondta, hogy a teszt továbbra is tervben van. „Mindenki a Mercedes-tesztről kérdez – jelentette ki. – Nos, itt van a sisak. A teszt még nem zajlott le, de már van egy sisakunk, amely készen áll rá.”

Grosjean megszólalása után természetesen Toto Wolffot is megkérdezték, hogy mi a helyzet a az ígéretükkel. A Mercedes csapatfőnöke szintén megerősítette, hogy meg fogják rendezni a tesztet, ám az időpontot és a helyszínt illetően nem árult el konkrétumokat.

A teszt biztosan le fog zajlani

– idézi az Autosport. – Elköteleztük magunkat mellette. [Megnézzük, hogy] mi mit tudunk tenni, és ő mit tud tenni. Mindenesetre meg fogjuk tartani. Amikor a szavamat adom [valamire], akkor [tényleg] a szavamat adom.”

Grosjean az üléspróbát már teljesítette, ám maga a teszt egyelőre nem jött össze Forrás: Mercedes

A két félnek azért is nehéz összeegyeztetnie a naptárát, mert Grosjean tavaly óta az IndyCarban versenyez. Az Andretti Autosport pilótája jelenleg az összetett 6. helyén áll, és legutóbb a 2. pozícióban ért célba a Long Beach-i versenyen. A hírekbe viszont nem ezzel került be igazán, hanem még a szezonnyitó St. Petersburg-i hétvégén, amikor a szabadedzésen hátulról nekiment Szató Takumának.