A Ferrari spanyolja igyekszik tanulni a szörnyű hétvégéjéből

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (L) stands with his team after crashing out during the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by Simon Baker / POOL / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Noha a szabadedzések alapján úgy tűnt, Carlos Sainz az idei évben először akár csapattársa, Charles Leclerc előtt is végezhet, a spanyolnak az időmérő és a futam is rémesen sikerült. A Ferrari egyre inkább második számúnak tűnő pilótája azonban a pozitívumokat szeretné magával vinni Melbourne-ből a folytatásra.

A szombati időmérő edzés második szakaszáig semmilyen jel nem utalt arra, hogy Carlos Sainz gyengébben fog teljesíteni a továbbiakban, mint ahogyan azt az első két nagydíjon láthattuk tőle. Bahreinben második helyen ért célba, Szaúd-Arábiában harmadik lett, a futamon pedig mindkét esetben a harmadik helyről rajtolhatott. A melbourne-i Q3-ban aztán elkezdődött a spanyol kálváriája.

Előbb Alonso balesetéből jött ki rosszul, hiszen egy viszonylag jó kör végén járt, amikor piros zászlóval félbeszakították az edzést, az utolsó próbálkozásába pedig belehibázott,

így a kétszeres világbajnokon kívül nem előzött meg senkit, és kilencedikként indult a futamon.

Carlos Sainz számára már az időmérő edzés végén látszódott, hogy nem zár túl sikeres hétvégét Forrás: AFP/Paul Crock

Vasárnap Sainznak a rajtja is rosszul sikerült egy műszaki hibának is köszönhetően, hiszen a hibás működés miatt kicserélt kormányán rosszak voltak a beállítások, így indulásnál bekapcsolt a lefulladásgátló. A hátraesett spanyol ráadásul kemény keverékű gumikon rajtolt, ami nem segítette abban, hogy az első körökben feljebb tudjon zárkózni.

A harmadik körben aztán Mick Schumachert túl nagy lendülettel próbálta megelőzni, a kicsúszása után megpördült és a kavicságyban ragadt, így kénytelen volt feladni a versenyt.

Nem csoda, hogy Sainz lehangoltan nyilatkozott a médiának a futamot követően.

„Nem tudom [hogy ez volt-e F1-es karrierem legnehezebb hétvégéje], mert nem emlékszem mind a százvalahány versenyemre – olvasható a RacingNews365.com-on. – Határozottan úgy tűnt, hogy minden rendben megy, jobban otthon éreztem magam az autóban, több erős kört is össze tudtam rakni. De aztán másként alakultak a dolgok, szóval

A Ferrari spanyol pilótája a futam jelentős részében a bokszutcából követhette az eseményeket Forrás: AFP/Simon Baker

A csalódottságot azonban felülírja Sainzban az az érzés, hogy a Melbourne-ben történtek jó tanulási lehetőséget biztosítanak számára.

A pozitívumokat kereső spanyol már a helyszínen a jövőbe tekintett.

„Az a lényeg, hogy én és a csapat is tanuljunk belőle. Tökéletesebbnek, erősebbnek és robosztusabbnak kell lennünk minden tekintetben úgy, hogy még van hátra húsz verseny, ahol bármi történhet – folytatta a spanyol. – Lökést kell, hogy adjon az ausztrál hétvége, hogy a szezon folytatásában a mostaniakból okulva jobban szerepeljünk."

Sainz reményeinek – miszerint ki lehet jobb eredményeket is hozni az autóból – van alapja, a csapattársa, Charles Leclerc ugyanis két első és egy második helyének köszönhetően már most komoly előnnyel áll a világbajnoki tabella élén.