Hatalmas drogfogás Németországban: banános dobozokban szállították a kábítószert

Vágólapra másolva!
Összesen 223 kilogramm kokaint találtak német üzleteknek kiszállított banános dobozokban Berlin és Brandenburg tartományokban - közölte pénteken Christian Lanninger, a berlin-brandenburgi vám- és pénzügyőrség szóvivője.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla fegyveres rendőrök rohantak le több Lidl áruházat Németországban.

A Märkische Allgemeine Zeitungnak (MAZ) adott interjújában az illetékes elmondta, hogy a kábítószer feketepiaci ára grammonként 50-80 euró lehet, a lefoglalt mennyiség értéke 10-15 millió euró, vagy még ennél is több, ha a drogot egyéb anyagokkal vegyítik.

A kép illusztráció.

A kokainra csütörtökön lettek figyelmesek hét berlini és négy brandenburgi üzletben az oda kiszállított banános kartonokban, a gyümölcsök közé rejtve. A kábítószert még pénteken megsemmisítették a hatóságok.

Egyelőre nem világos, hogy mely országból származnak a megtalált csomagok. A kokain rendszerint Dél-Amerikából Közép-Amerikát érintve, általában konténerekben jut el Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül Európába.

A Berliner információi szerint összesen hét Lidl áruházba került a banános ládákban rejtett kokainból, amit a szupermarket dolgozói találtak meg árufeltöltéskor.

Ahogy az Origo is beszámolt róla elképesztő mennyiségű drogot foglaltak le egy tatai férfitól. Április közepén valaki egy kisfiú hátizsákjába rejtette a kábítószeres csomagot, ami több mint 160 millió forintot ért. Szintén áprilisban két rajtaütés is volt, több mint egy tonna kokaint foglaltak le Szenegálban és 608 kilogramm, többnyire folyékony állapotú kokaint foglaltak le Törökországban.