Fejbe lőtte magát Max Mosley, az FIA egykori elnöke

Forma-1, Max Mosley
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 03: Max Mosley attends the Zoom F1 Charity auction on February 3, 2017 in London, United Kingdom. (Photo by Dave J Hogan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A westmisteri halottkémi bíróság bevonásával vizsgálták a 2021 májusában meghalt Max Mosley halálának körülményeit. A 81 éves egykori FIA-elnök 2 éve folytatott küzdelmet B-sejtes limfómával, amely az immunrendszerét támadta meg. Mosley a betegség elleni küzdelmének vetett véget - öngyilkos lett.

A bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy lőfegyverrel követett el öngyilkosságot. A The Daily Mail forrásai szerint a hálószobája ajtajára egy cetli volt ragasztva, azzal a felirattal:

A bírósági jelentés szerint "egyértelműen vadászpuskát használt, amivel gyógyíthatatlan sérülést okozott magán." Constable Ben Benlounes nyomozó szerint erőszakos behatolásnak nem voltak nyomai Mosley otthonában. Az egyik fiókra tűzve pedig egy búcsúlevelet is találtak, amelyen az szerepelt:

Bernie Ecclestone és Max Mosley évekig kollegák voltak a Nemzetközi Automobil-szövetségnél Forrás: AFP

Az ápolói szolgálat képviselője - ők segítették az exelnököt a betegséggel való küzdelemben - úgy nyilatkozott, hogy

Dr. Rasha Al-Quarainy, Mosley kezelőorvosa a The Daily Mailek nyilatkozott: "Nagyon beszédes és együttműködő volt, amikor közöltem vele a diagnózist. Körülbelül 45 percet beszélgettünk még utána, rengeteg dolog szóba került. Azt mondta, hogy még tervei vannak, szeretné rendbe hozni az otthonukat Gloucestershire-ben, amit júliusban fejeztek volna be. Átbeszéltünk sokféle gyógyítási lehetőséget, az Egyesült Államokban, itt, Angliában, illetve minden opciót számításba vettünk. Szeretett volna minél több forrásból tájékozódni."

Max Mosley 1993 és 2009 között töltötte be az FIA elnöki posztját. 2008-ban keveredett hamisan szexbotrányba, a News Of The World lap cikke alapján. A lapot a bíróság kártérítésre kötelezte rágalmazás és rossz hír keltése miatt. Bernie Ecclestone, akivel sok évig együtt dolgoztak, nemcsak a kollégája, hanem a barátja is volt. Mosley halála rendkívül megviselte. Az exelnök nevéhez fűződik, hogy lényeges biztonsági változtatásokat vezetett be Ayrton Senna halála után az autósportban. Neki köszönhetően indultak el a versenyzők biztonságára vonatkozó törekvések, amelyek napjainkban is folyamatosan fejlesztés alatt vannak.

Forrás