Horner: A Red Bull tette vissza a Forma-1-et a térképre

Forma-1, Christian Horner, Bahrein teszt 2022, 2. nap
Red Bull Racing's team principal Christian Horner arrives for the second day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 11, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy érzi, nekik köszönhetően lett ismét nagyon népszerű a Forma-1, és ha ők nincsenek, Lewis Hamilton tavaly is unalomba fullasztotta volna az évet. A 48 esztendős brit ugyanakkor nem bánná, ha az idei szezon unalmasabb lenne.

Christian Horner örül, hogy Lewis Hamilton nem akasztotta szögre a sisakját; nem bánná, ha kevésbé lenne izgalmas az idei év; és nem gondolja, hogy dominálni fogják az elkövetkező szezonokat. A Red Bull csapatfőnöke emellett úgy érzi, tavaly ők tették vissza a Forma-1-et a térképre.

Horner vezetésével a Red Bull nyolc év elteltével lett ismét világbajnok Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Red Bull volt tavaly az első csapat, amely le tudta győzni a Mercedest a hibrid-érában, ami az angol City A.M. lapnak nyilatkozó 48 esztendős csapavezető szerint ötökre emlékezetessé teszi Max Verstappen világbajnoki címét. „Versenyzők és annyi ideig dominálták a sportágat, és mi voltunk az elsők, akik legyőzték őket. Látható, hogy nem szeretik, ha le vannak győzve, úgyhogy ez már önmagában nagy jutalom volt. Ez mindenkit energiával tölt fel a csapatban. Nagy tisztelettel viseltetünk Lewis és a Mercedes iránt. Biztos vagy benne, hogy az idén is nagy lesz a verseny, csak remélhetőleg kevesebb vitával."

És ha Horneren múlna, akkor kevesebb izgalommal. „Inkább választanám, hogy fél másodperccel gyorsabb autónk legyen mindenki másénál, mert úgy kicsit könnyebb lenne az életünk.

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, nekik köszönhető, hogy az F1 újra népszerű lett.

A versengés az olyan dolgokkal, mint az új közönséget bevonzó Netflix-sorozat jelentősen növelte a Forma-1 vonzerejét. Ezt látjuk abban, hogy új partnerek csatlakoznak a csapathoz, és márciusra szinte az összes futamra eladták a jegyeket."

Verstappen és Hamilton párharca még azokat is leültette a képernyők elé, akik korábban nem nézték az F1-et Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Horner kifejtette, hogy a téli szünetben sokak szerint a visszavonulással kacérkodó Lewis Hamilton maradása „jó a Forma-1-nek", mert a hétszeres világbajnokot legyőzni mindig nagyobb elégtételt jelent.

Azt ugyanakkor nem gondolja a bikások csapatfőnöke, hogy feltétlenül egy újabb sikerszéria kezdetét jelenti a tavalyi sikerük. „Szeretném ezt remélni, de a mezőny annyira versenyképes, hogy ez nem valószínű. Eltökéltek vagyunk, hogy a lehető legkeményebben védjük a bajnoki címünket és ott tartsuk az egyes rajtszámot az autón, de nem csak a Mercedestől számítunk ellenállásra, mivel a Ferrari és a McLaren is versenyképesnek tűnt, úgyhogy érdekes lesz."