Vágólapra másolva!
Korábban rengeteg találgatás és pletyka látott napvilágot arról, hogy a Mercedes Max Verstappennel pótolná Lewis Hamiltont, amikor a hétszeres világbajnok visszavonul. A holland pilótával szerződést hosszabbítani készülő Red Bull tanácsadója szerint ettől azonban az idei Brit Nagydíjon Hamilton és Verstappen között történt baleset miatt már nem kell tartani.

Az újdonsült világbajnok Max Verstappen szerződése még eleve két további szezonra szól, de a Red Bull azon van, hogy minél hamarabb meghosszabbítsa azt, és magához láncolja a jelenlegi mezőny egyik, ha nem a legjobb pilótáját. A jelek szerint mindez csak formaság lesz, hiszen Verstappen is maradni akar, amennyiben pedig hosszabbít, az is eldőlhet, hogy egyhamar nem lesz a Mercedes pilótája, ahogyan arról korábban pletykáltak.

Még sokáig íródhat Verstappen és a Red Bull közös története Forrás: Getty Images/Alex Pantling

Verstappen jelenlegi szerződése 2023 végén jár le a Red Bull-lal, így aztán nincs miért sietnie, az energiaitalosok viszont érthető okokból szeretnék, ha minél előbb elkötelezné magát ennél hosszabb távra is. Éppen ezért Helmut Marko, a bikások tanácsadója azt mondta, hamarosan megkezdhetik a tárgyalásokat a hosszabbításról. A 78 esztendős osztrák a Formel1.de-nek nyilatkozva elárulta, a szerződéshosszabbítás már az ő és Verstappen menedzsere közötti következő találkozón napirenden lesz. „Meglátjuk. Meg fogjuk vitatni, utána pedig talán nyélbe ütjük a hosszabbítást" – szögezte le.

Ami Verstappent illeti, rögtön a vb-cím megnyerése után, majd azóta számos interjúban elmondta, hogy akár további 15 évre is szívesen maradna a Red Bullnál,

az FIA díjátadóján pedig részletezte, miért szeret ebben a csapatban lenni. „Úgy érzem magam, mint egy családban, és szerintem a rádiómban is hallották, ahogy [Abu-Dzabiban] a levezető körön azt kérdeztem, hogy maradhatnék-e még 10-15 évet. Úgyhogy nagyon boldog vagyok azzal, ahol vagyok.

Nem csak a teljesítményről szól minden, az embernek élveznie is kell, amit csinál."

A jó hangulat is fontos Forrás: Getty Images/Alex Pantling

Azt azért persze ne gondoljuk, hogy a holland pilóta 15 évvel fog hosszabbítani, de akár egy egyéves hosszabbítás is azt jelentheti, hogy 2025-ig nem vált csapatot. Mindez pedig azért érdekes, mert korábban őt tartották az első számú esélyesnek a Mercedesnél Lewis Hamilton utódjának.

Marko azonban – azok után, hogy Jos Verstappen, Max apja arról beszélt, hogy az év elején Toto Wolff még igyekezett jó kapcsolatot ápolni velük, a silverstone-i baleset óta azonban nem is beszélnek – leszögezte, emiatt nem aggódnak, mert Verstappen és a Mercedes kapcsolata igencsak megromlott a Brit Nagydíjon történtek miatt.

– mondta a tanácsadó.

Verstappen magukhoz láncolása pedig Marko szerint azért is fontos, mert „ő a valaha volt leggyorsabb, legkövetkezetesebb és legagresszívabb pilótánk", akiben a háromszoros világbajnok Ayrton Senna tulajdonságai is felismerhetőek. „Összehasonlíthatók a mentalitásuk, a személyiségük és az agresszivitásuk miatt. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen versenyzőnk van" – nyilatkozta a tanácsadó.