Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke előretekintett a hétvégi Török Nagydíjra, amelyen szerinte csapatának agresszív megközelítést kell alkalmaznia.

Öt pontos előnyből, de az egyre elkerülhetetlenebbnek látszó motorbüntetés fenyegetésével kezdi meg Lewis Hamilton és a Mercedes a hétvégi Török Nagydíjat. Az istálló futamelőzetesében Toto Wolff tekintett előre a szezon 16. állomására, és elmondta, hogy csapatának agresszívnak kell lennie a folytatásban is.

A Mercedesnek támadnia kell Forrás: Daimler AG/LAT Images

A Mercedes az előző futamon, Szocsiban július óta először tudott nyerni, ami az osztrák üzletember elmondása szerint lökést adott nekik. „Nagyszerű nyüzsgés volt tapasztalható a csapatban az elmúlt nagyjából egy hétben. Mindannyiunknak elképesztő érzés volt visszatérni a dobogó tetejére, különösen egy ilyen drámai versenyhétvége után. Mindezt nyilván még különlegesebbé tette, hogy ez volt Lewis századik győzelme a Forma-1-ben."

„Az ilyen mérföldköveket kivételes dolog átélni, de szerintem mindannyiunknak időbe fog telni felismerni, hogy milyen kivételes ez az időszak, és mennyire kiváltságosak vagyunk, hogy részt vehetünk ezen az utazáson vele."

Wolff előre is tekintett, és elmondta, hiába vezetik a pilóták és a konstruktőrök pontversenyét is, nem rendezkedhetnek be védekezésre. „A legutóbbi verseny utolsó pillanatai megmutatták, hogy bármi megtörténhet az F1-ben, a szerencse pedig egy szempillantás alatt elpártolhat az embertől.

Wolff és csapata készen áll a harcra Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Törökországban és azután is erre koncentrálunk. Tudom, hogy Lewis, Valtteri és az egész csapat fel van tüzelve az előttünk álló csatára. Újabb izgalmas versenyre készülünk az Istanbul Parkban, ahol továbbra is sok ismeretlennel számolunk a pálya aszfaltja és az időjárás miatt. A vonalvezetés izgalmas, jó a versenyzésre, úgyhogy az a hétvége egy újabb látványos csavar lehet ebben a briliáns szezonban."

A legnagyobb csavart pedig kétségtelenül az hozná, ha a Mercedes Törökországban motort cserélne Lewis Hamilton autójában, akinek így a mezőny végéről kellene felzárkóznia.