Hamilton élesen bírálta a döntést, ami 3 pontra csökkentette az előnyét Verstappen előtt

Forma-1, Belga Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton receives a massage the starting grid as the start of the race in postponed due to rainy weather, before the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 29, 2021. (Photo by JOHN THYS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint rossz döntés volt két körre kiküldeni a mezőnyt a Belga Nagydíjon a szakadó esőben csak azért, hogy kioszthassák az első tíznek járó pontok felét. A hétszeres világbajnok úgy véli, a szurkolók ennél többet érdemelnek.

Nem mindenki volt elégedett azzal, hogy a valódi verseny nélkül véget érő Belga Nagydíjon pontot – még ha csak az eredeti mennyiség felét is – szerzett az első tíz helyezett. Lewis Hamilton már az autóból kiszállva is kissé ingerülten jegyezte meg, hogy másodszor csak azért hajtott pályára a biztonsági autó mögött a mezőny, hogy letudja a két kört, amely ahhoz kellett, hogy versenynek lehessen nyilvánítani a belgiumi futamot. A sajtónak nyilatkozva a hétszeres világbajnok aztán már az FIA-t kritizálta a döntésért.

Hamiltont felbosszantotta, hogy két biztonsági autós körrel letudták a versenyt Forrás: AFP/John Thys

Hamilton korábban is megjegyezte, hogy a szurkolóknak vissza kellene adniuk a pénzüket, majd a Sky Sportsnak nyilatkozva kijelentette, hogy „a szurkolókat megfosztották egy versenytől", majd hozzátette, hogy megérdemlik, hogy visszakapják a belépőjegy árát.

A Spában elért harmadik helyével 7,5 pontot gyűjtő, a 12,5 egységet bezsebelő Max Verstappennel szemben a vb-pontversenyben már csak 3 ponttal vezető Hamilton ezután élesen bírálta a versenyigazgató arra vonatkozó döntését, hogy két körre kiküldte a mezőnyt, így biztosítva, hogy kiosztásra kerüljenek a fele pontok.

– jelentette ki Hamilton. – Így mindenki megkapja a pénzét, miközben szerintem a szurkolóknak is meg kellene, mert sajnálatos módon nem láthatták azt, amiért jöttek, és amiért fizettek. Sajnálatos, hogy nem tudtuk lefutni a versenyt holnap. Ezt a pályát is imádom, úgyhogy annyira elszomorít, amiért nem tudtunk versenyezni. A mai nem volt verseny."

Hamiltonnak esélye sem volt javítani a harmadik pozíción Forrás: AFP/John Thys

A különböző televíziós jogdíjak, illetve a promóterekkel kötött szerződések miatt kulcskérdés volt, hogy még ha csak papíron is, de a Belga Nagydíj versenyként legyen elkönyvelve, Hamilton szerint azonban ezt nem így kellett volna megoldani.

Természetesen versenyezni akartunk. Minimum két kört kell megtenni, hogy versenynek számítson, a két leállás közötti szünetben pedig folyamatosan esett. Egyetlen okból küldtek minket ki. Ezért érzem még rosszabbul magam a szurkolók felé" – utalt arra, hogy szerinte a versenyigazgató is tisztában volt azzal, hogy nem javultak a körülmények, és nem fognak tudni versenytempóban körözni.