Vágólapra másolva!
Döbbenetes dolgok derültek ki a sztárbokszolóról. Andy Ruizról. A "Pusztító" szexuálisan, fizikailag és lelkileg bántalmazta az exfeleségét, ráadásul Kalasnyikov gépfegyverrel fenyegette és tartotta rettegésben.

Hajmeresztő borzalmakról tálalt ki Andy Ruiz Jr. volt felesége. Julia Lemus állítása szerint a korábbi profi világbajnok nehézsúlyú ökölvívó valósággal terrorizálta őt a 2016-tól hét évig kapcsolatukban - írja a Ripost.

Andy Ruiz Homecoming Parade
Andy Ruiz nem kímélte az exfeleségét
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Andy Ruiz exfelesége kitálált az átélt borzalmakról

Most távolságtartási végzésről döntött a bíróság: a Kaliforniában élő mexikói-amerikai bunyósnak legalább 100 yardnyira (91 méter) kell elkerülnie exét, illetve annak házát, munkahelyét és autóját.

A nő vádjai szerint Ruiz gyakran 

szexuálisan bántalmazta, erőszakolta, fizikailag és lelkileg terrorizálta őt. Hol megragadta és rángatta magával, ahová csak akarta, hol "játékos" ütésekkel okozott kék-zöld foltokat és zúzódásokat Julia testén.

Tavaly végképp túllőtt a célon az erőszakos sportoló: egy 

Kalasnyikov gépfegyvert az arcába tolva fenyegette, csak mert kényelmetlenül érezte magát az AK-47-es vásárlásakor. 

Válásukat mégsem ez okozta: Julia több mint egy éve azért rúgta ki, mert a férfi megcsalta őt. Ruiz az elhangzottak alapján legalább hat alkalommal erőszakolta meg a párját.

"Ruiz úr erőszakos irányítást gyakorolt az egész kapcsolatuk során. Agresszív, lealacsonyító és kontrolláló magatartásával félelemben tartotta a párját" – indokolta a távolságtartási végzést az ügyben eljáró bírónő, Sharon L. Kalemkiarian.

Ruiztól megvonták a fegyvertartási engedélyét is, és részt kell vennie egy 12 hetes dühkezelési terápián. Ami pedig a legkeményebb büntetés lehet a bokszolónak: mindkét közös gyerekük egyedüli felügyeleti jogát a nő kapta. 

Közben a bunyós új szerelme, Mayeli éppen gyereket vár tőle.

Andy Ruiz minden idők egyik legnagyobb meglepetését okozta a profi ökölvívásban, amikor 2019-ben legyőzte az addig veretlen favorit Anthony Joshuát. Fél év múltán egyhangú pontozással elvesztette a visszavágót.

2023 júniusában az ESPN szerint a világ ötödik legjobb aktív nehézsúlyú bokszolója volt, a  Transnational Boxing Rankings Board és a BoxRec szerint a negyedik, míg a The Ring magazin a hatodik rangsorolta Ruizt.